Zlatica Gregorová Samospráva

V Močenku otvorili Komunitné centrum: Chcú v ňom pomáhať aj spolupracovať

Samospráva v neďalekej obci si dala záväzok vytvoriť v nej špeciálne zariadenie. Vlani naň získali finančné prostriedky.

Ilustračný obrázok k článku V Močenku otvorili Komunitné centrum: Chcú v ňom pomáhať aj spolupracovať
Foto: Zlatica Gregorová

Nedávno už aj otvorili brány Komunitného centra Kláštor. Služby tu začala poskytovať jedna pracovníčka, jedna odborná garantka i odborná pracovníčka.

Začali v marci

V Močenku sa zapojili do Národného projektu Podpora vybraných sociálnych služieb krízovej intervencie na komunitnej úrovni a získali približne 46 tisícovú dotáciu na činnosť centra. Od 1. marca 2018 začalo centrum svoju prevádzku. Budú v ňom poskytovať sociálne služby jednotlivcom ale aj skupinám.

Hlavnou náplňou Komunitného centra KLÁŠTOR je „poskytovanie komplexných sociálnych služieb všetkým, ktorí nemajú možnosť na zabezpečenie vlastnej pomoci, získanie sociálnej mobility, osvojenie sociálnych zručností či vlastnej sebarealizácie. Jeho hlavnou činnosťou je poskytovanie služieb na podporu záujmovej činnosti detí, mládeže a seniorov, vzdelávacích a iných aktivít pre nezamestnaných, na podporu prevencie, zdravotnej osvety a sociálneho poradenstva,“ informuje obec.

Pomoc aj spolupráca

Ako pre náš portál uviedol starosta Močenku, Roman Urbánik: „Centrum sme otvorili a dámy už aj pracujú. Vybrali sme ich na základe výberového konania". Ako sa nám starosta Roman Urbánik zdôveril, očakáva, že „Krízové centrum Kláštor v Močenku pomôže čo najväčšiemu počtu ľudí a taktiež bude spolupracovať s miestnou materskou, aj základnou školou ako aj s dlhodobo nezamestnanými.“

Otvorené denne

Medzi klientelu novootvoreného močenského centra patrí ktokoľvek, kto tvorí komunitu, či už ide o jednotlivca, dlhodobo nezamestnaných, sociálne slabších, matky s deťmi, jednoducho každý tu nájde potrebné poradenstvo a konkrétnu pomoc. Odborným garantom KC je Zita Tomová, odbornou pracovníčkou KC je Jana Hanáková a pracovníčkou centra je Renáta Straňáková. Svoje služby poskytujú od pondelka do piatka v čase od 8.00 do 16.00 hod. okrem obedňajšej prestávky (12.00 – 12.30 hod.)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM