Zlatica Gregorová Kultúra

V Močenku budú oslavy: Môžete napiecť aj navariť

Obce aj mesto nášho okresu si každoročne pripomínajú väčšinou deň ich prvej písomnej zmienky. Usporadúvajú sa oslavy, kde sa spoločne zabávajú všetci obyvatelia.

Ilustračný obrázok k článku V Močenku budú oslavy: Môžete napiecť aj navariť
Zdroj: TASR

Obce svoj sviatok organizujú každý rok skoro v tom istom čase. Močenok ten svoj sviatok slávi v polovici septembra. Že to nebude len klasika, o tom sa budete môcť presvedčiť od 15. do 17. septembra 2017 priamo v areáli tamojšieho obecného úradu.

Uvarte svoj naj guláš

Ako nám povedala kultúrna pracovníčka OcÚ v Močenku, Iveta Leššová. „Obecné oslavy začneme už 15. septembra večer od 20.00 hod. Vtedy vystúpi hudobná skupina AC+. Otvorenie obecných osláv sa začne 16. septembra 2017 o 10.00 hod. slávnostným príhovorom starostu Romana Urbánika spolu s kultúrnym programom. V ňom vystúpia deti z miestnych škôl.“ V sobotu sa od 10.00 hod. začne súťaž vo Varení gulášu. Minimálne trojčlenné družstvá, ktoré chcú pripraviť ten svoj naj guláš sa môžu do súťaže hlásiť už v týchto dňoch. Organizátori zabezpečia posedenie, servírovací riad, chlieb aj drevo pod kotlíky. Na súťažiacich bude zaistenie nádoby, kuchynského náradia aj surovín na varenie. Na varenie budete mať čas do pol štvrtej popoludní.

Budú aj smatankové koláče

Nielen gulášom, ale aj smatankovým koláčom je Močenok známy. VI. ročník pečenia smatankového koláča sa uskutoční tiež v rámci Dňa obce. Keďže na ten má každý tajný recept a koláč predsa len potrebuje svoju trúbu, hotové smatankovníky prinesú súťažiaci doobeda priamo do obecného úradu. Po pridelení poradového čísla spomedzi súťažných koláčov porota vyberie ten naj. Podrobné informácie o pripravovanom podujatí vám poskytnú pracovníčky kultúry OcÚ Močenok.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM