Peter Štrbo Hádzaná

V metropole Česka čaká hádzanárky Dusla náročný test

Šalianske hádzanárky v priebehu troch týždňov otestujú výkonnosť všetkých troch českých medailistov z minulého ročníka medzinárodnej hádzanárskej WHIL – ky.

Po dvoch úspešných domácich dueloch s Veselím n/M a Olomoucom cestujú reprezentantky Dusla do stovežatej Prahy, kde ich privíta v nedeľu 13. februára o 15. 00 hodine majster Česka z posledných dvoch rokoch , vedúce družstvo doterajšieho priebehu WHIL – ky pražská Slávia.

Líder súťaže, v ktorom sa to len tak hemží reprezentantkami Česka: Černá, Keclíková, Kutlvašrová, Jonášová, Satrapová, Jedličková,… je na čele tabuľky, keď napriek jednému odloženému duelu má dvojbodový náskok pred Iuventou Michalovce a 6 bodov pred našimi hádzanárkami.

Práve náš víkendový súper pripravil Duslu doposiaľ jedinú domácu prehru, keď vyhral v Šali v piatom kole 23:29 (11:13), keď sa v domácom kolektíve darilo Pilekovej – 6 gólov, po štyri pridali Szarková a Vidiečanová. Najviac gólov v drese zošívaných nastrieľala Černá – 9 gólov, šesť pridala Kutlvašrová a štyri Jonášová. Práve druhá najlepšia strelkyňa ligy Klára Černá – zaznamenala 122 gólov, spolu s Hanou Kutlvašrovou – 89 gólov budú najväčším nebezpečím pre šalianske brankárky a defenzívu. Česká média označujú nedeľňajší duel ako šláger 18. kola, v ktorom síce favorizujú domáce družstvo, ale zároveň upozorňujú na náš omladený kolektív, ktorý nedovolil svojim predošlým súperom (Veselí n/M a Olomouc) po dobrých výkonoch odviezť zo Šali ani bod.

Nasledujúce kolo bude podobne ako kolo predošlé neúplné, nakoľko z dôvodov chrípkovej epidémie sú už odložené zápasy: Poruba – Veselí n/M a Partizánske – HK Zlín, naviac sa nebude hrať ani duel Jindř. Hradec – Písek, nakoľko hosťujúci celok má medzinárodné povinnosti v Challenge cupe. V sobotu sa odohrajú zápasy: ŠKP Bratislava – Trenčín; Olomouc – Michalovce a Bánovce n/B – Most, v nedeľu duel Slávie Praha s našimi hádzanárkami.

V súboji s favorizovanou Sláviou nemajú zverenkyne trénera Lukačína čo stratiť, na druhej strane by mohli dobrým výkonom pripomenúť pre československú hádzanársku verejnosť súboje Dusla so Sláviou z minulosti, ktoré patrili k ozdobám medzinárodnej súťaže.

Jozef Sklenár

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM