Zlatica Gregorová Samospráva

V meste začali s jarnými prácami: Onedlho otvoria Babičkin dvor so zvieratkami

Po dlhej a mrazivej zime sa príroda okolo nás pomaly prebúdza do aktívnejšieho režimu. Aké sezónne práce začali robiť v Šali?

Ilustračný obrázok k článku V meste začali s jarnými prácami: Onedlho otvoria Babičkin dvor so zvieratkami
Foto: Zlatica Gregorová

Slnko s čoraz teplejšími lúčmi nás láka do prírody, ale najmä do svojich záhrad. Ortodoxní záhradkári už iste po zime začínajú s prvými jarnými prácami.

S prácami už začali

Tak, ako sa staráme o svoje zelené kútiky a lány, tak je potrebné postarať sa i o všetku zeleň v meste. Z času na čas a najmä v tomto období je namieste orezávanie, vyhrabávanie a prestrihávanie drevín, ktoré to potrebujú. Ako to vyzerá v týchto dňoch v Šali? Plánuje už mesto začať s prvými jarnými prácami? Opýtali sme sa na to referentky životného prostredia na Mestskom úrade Šaľa, Gabriely Braníkovej: „S prácami sme začali už minulý týždeň. Postupne upravujeme záhony a vyhrabávame suché lístie a robíme všetko potrebné.“

Tak, ako všetko i stromy majú svoj biorytmus. Odborníci veľmi dobre vedia, kedy je vhodné začať s ich orezávaním. Ten správny čas, podľa slov Gabriely Braníkovej, ešte nenastal. Podľa Vyhlášky je možné orezávať stromy až po 15.4.. Dovtedy sa v meste budú zaoberať ostatnými potrebnými prácami, ktorých je po tuhej zime dosť.

Babičkin dvor so zvieratkami

V rámci zelených aktivít mesta, po doladení všetkých potrebných detailov, plánujú v apríli spustiť prevádzku Babičkinho dvora. V areáli nemocničného parku tak už onedlho pribudnú zvieratká rôzneho druhu. „Jeho obyvateľmi budú 2 poníky, malé holandské kozičky a hydina,“ poinformovala nás Gabriela Braníková, referentka životného prostredia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM