Zlatica Gregorová Rôzne

V meste pribudlo sociálne zariadenie: Prevádzkovať ho začnú už budúci týždeň

V Šali otvorili Denný stacionár Viktória Centrum. Klienti ho môžu využiť od skorého rána do podvečera.

Ilustračný obrázok k článku V meste pribudlo sociálne zariadenie: Prevádzkovať ho začnú už budúci týždeň
Zdroj: TASR

Zariadenie poskytujúce seniorom starostlivosť počas niekoľkých hodín v rámci dňa v meste doteraz chýbalo. V spoločnosti rovesníkov a pod dohľadom odborného personálu môžu seniori prichádzať do zariadenia od 6.30 do 17. h. Podľa majiteľa Jána Kiláčka nie je vylúčené, že otvárací čas v budúcnosti predĺžia.

Rôznorodá činnosť

Seniori budú môcť počas dňa absolvovať prechádzku, počúvať hudbu, vyšívať alebo trénovať jemnú motoriku. „Klienti si budú môcť kedykoľvek oddýchnuť či už na klasickej posteli, alebo na moderných polohovateľných kreslách. Fungujú na diaľkový ovládač, umožnia klienta dať do ľahu alebo ho postaviť na nohy, čo uľahčí prácu personálu zariadenia,“ informovala hovorkyňa mestského úradu Erika Kollerová. Kapacita zariadenia je 38 ľudí.

Možnosť získať príspevok

Prvých klientov privítajú v zariadení od 10. októbra. Na referáte sociálnych vecí mestského úradu možno požiadať o posúdenie odkázanosti. Na základe toho možno získať príspevok na časť poplatku za túto starostlivosť. Obyvatelia okolitých obcí sa však musia obrátiť na príslušné oddelenie obecného úradu v mieste trvalého bydliska.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM