Zlatica Gregorová Samospráva

V Hornej Kráľovej vypukne stavebný ruch: Vynovia kultúrny dom

V júli tohto roka poslanci Obecného zastupiteľstva schválili návrh na stavebné úpravy miestneho kultúrneho domu. Zateplia ho, aj ušetria.

Ilustračný obrázok k článku V Hornej Kráľovej vypukne stavebný ruch: Vynovia kultúrny dom
Zdroj: TASR

Ďalšou obcou, ktorá si aj vďaka európskym fondom zmodernizuje kulturák je Horná Kráľová. Na projekt „Zvýšenie efektívnosti a tepelnej ochrany kultúrneho domu Horná Kráľová“ v októbri 2017 vypísali Verejné obstarávanie.

Vyše 40-ročná budova

Vďaka zatepleniu starších múrov sa obci znížia ekonomické náklady na prevádzku budovy a samotná stavba získa tiež na modernejšom vzhľade. Predmetom zverejnenej zákazky je „rekonštrukcia objektu – Kultúrny dom v obci Horná Kráľová. Budova bola postavená v 70-tych rokoch a v súčasnosti vykazuje poruchy zatepľovacích systémov a vykurovania. Navrhované rekonštrukčné práce predstavujú zateplenie obvodového plášťa budovy, podhľadov, podláh, výmenu otvorových konštrukcií, rekonštrukciu vykurovania.“

Získali príspevok

Na rekonštrukčné práce obec získala Nenávratný finančný príspevok, pri ktorom je protihodnotou 5% spoluúčasť obce. Tá si svoju časť zaplatí z vlastných zdrojov. Predpokladaná hodnota celej zákazky je 264 757,71 eur bez DPH. Záujemcovia môžu svoje ponuky adresovať Obecnému úradu v Hornej Kráľovej. Urobiť tak musia najneskôr do do 9. novembra tohto roka.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM