Zlatica Gregorová Samospráva

V Hornej Kráľovej veselo budujú: Nedávno skolaudovali skládku

Niektoré obce v našom okrese sa permanentne snažia modernizovať svoje územia. Darí sa im to najmä vďaka dobrým nápadom.

Ilustračný obrázok k článku V Hornej Kráľovej veselo budujú: Nedávno skolaudovali skládku
Zdroj: TASR

Obce v našom okrese sa permanentne snažia revitalizovať a modernizovať svoje územia. Granty, či dotácie pomôžu projekty zafinancovať.

Ekologické riešenia

Čoraz viac sa obce sústreďujú na projekty súvisiace s ochranou životného prostredia a zároveň aj skvalitnenia života obyvateľov tu žijúcich. V septembri sme vás informovali o tom, že Hornokraľovania plánujú dobudovať systém zberu komunálneho odpadu. Najnovším plánom bolo rekultivovať skládku odpadu. Po vyhlásení Verejného obstarávania súťaž vyhrala nitrianska spoločnosť ENVI – GEOS. Uskutočnené stavebné práce následne aj zrealizovala. Potom už bolo potrebné stavbu skolaudovať. A kolaudácia sa konala v polovici októbra tohto roka.

Operačný program

Uvedené projekty sú súčasťou Operačného programu Ľudské zdroje – Technická vybavenosť v obciach s prítomnosťou marginalizovaných rómskych komunít. Rekultivácia skládky odpadu podľa kolaudačného oznámenia zahŕňala i nasledujúce práce „príprava územia pre výstavbu, konečný tvar skládkového telesa so zabezpečením odvedenia zrážkových vôd z jeho povrchu, zriadenie drenážnych, tesniaciach a ochranných vrstiev uzatvorenia skládky, ako aj vytvorenie rekultivačnej vrstvy, pre potreby biologickej rekultivácie a zatrávnenia.“

Dobudovaním a následnou rekultiváciou skládky odpadu sa obci podarila ďalšia významná vec v prospech obyvateľov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM