Zlatica Gregorová Samospráva

V Hájskom využijú bývalý úrad: Vybudujú tam nové byty

V obci sa priestory kancelárií aj materskej školy zmestili do jednej budovy. Tá nedávno prešla kompletnou rekonštrukciou.

Ilustračný obrázok k článku V Hájskom využijú bývalý úrad: Vybudujú tam nové byty
Zdroj: TASR

V rámci operačného programu Zníženie energetickej náročnosti verejných budov v novších priestoroch, kde aktuálne sídli obecný úrad aj materská škola, vymenili okná, zrekonštruovali vykurovanie a celý objekt bol zateplený. Pôvodná budova obecného úradu teda osirela a ostala nevyužitá. V obci však pre ňu našli riešenie.

Aby nestála len tak, ladom, rozhodli sa kompetentní vybudovať tu nové byty. Konkrétne tu bude umiestnených 10 bytových jednotiek. O tomto kroku informoval svojich občanov starosta Hájskeho, Jozef Matušica.

„Cieľom rekonštrukcie budovy je využiť prízemie (pôvodné  priestory)  pre  potreby obce a nadstavbou  dvoch poschodí zrealizovať 10 b.j. s prislúchajúcou technickou vybavenosťou  prostredníctvom štátnej podpory (ŠFRB),“ informuje obecný web.

Predpokladaná suma na financovanie rekonštrukcie je 654 893 eur. Podľa dostupných informácií, uvedená čiastka bude zložená z úveru Štátneho fondu rozvoja bývania, ako aj z dotácií z Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja. Zvyšok dofinancuje obec z vlastného rozpočtu.

Plánovaná výstavba bytov bude prerokovaná na najbližšom zasadnutí Obecného zastupiteľstva. To sa bude konať v priebehu tohto týždňa.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM