Zlatica Gregorová Kultúra

V domčeku oslávia svoj veľký deň: Čakajú na vás tajomné strašidlá!

Možno viete, možno nie, ale i múzeá a galérie majú svoj pamätný deň. 18. máj je v celom svete známy ako Medzinárodný deň múzeí.

Ilustračný obrázok k článku V domčeku oslávia svoj veľký deň: Čakajú na vás tajomné strašidlá!
Foto: Zlatica Gregorová

V Šali je pamätníkom aj pobočkou Ponitrianskeho múzea Dom ľudového bývania. Práve tu pre vás chystajú už teraz kopec prekvapení.

Odhalíte zakryté

Každoročne v druhej polovici mája pripravujú pracovníci múzeí a galérií niečo výnimočné pre svojich návštevníkov. Vtedy sa dozviete z ich činnosti aj to, čo pre vás bolo zahalené rúškom tajomstva. Možno vás pozvú do ateliéru, alebo uvidíte, aký veľký je ich zbierkový fond. Múzejníci vám možno ukážu, ako ošetrujú a reštaurujú historické exponáty a vy odídete plný nezabudnuteľných zážitkov.

Od obeda do noci

Dom ľudového bývania v Šali je historickým skvostom, kde sa deje kadečo zaujímavé. K spomínanému sviatku pracovníci Ponitrianskeho múzea pripravili „Noc múzeí a galérií, ktorá bude prebiehať dňa 19. mája 2018 (sobota) v priestoroch Domu ľudového bývania v Šali od 13.00 – 23.00 hod.. Okrem prehliadky expozície a výstavy ručne maľovaných hodvábnych šatiek Gabriely Kodadovej čaká na Vás interpretácia rôznych hudobných žánrov v podaní žiakov  ZUŠ v Šali,“ prezradila nám Ľubica Packová-Zahradárová z Ponitrianskeho múzea v Nitre.

Budú aj strašidlá

Od 14.30 hod. vystúpia žiaci šalianskej ZUŠ. V podvečer o 17.30 už budete svedkami vystúpenia členov Divadla Materinky zo Šale. Tentoraz si na múzejný sviatok pripravili predstavenie Čerti a Kačena. A pod rúškom tmy od 20.30 hod. možno zbadáte i strašidlá, ktoré obývajú historický domček. O zaujímavé efekty sa postará aj LED svetelnej show v podaní DDZ Tormenta z Nitry.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM