Zlatica Gregorová Rôzne

Už aj my máme trópy: Meteorológovia varujú, dajte si pozor na zdravie!

Počas tohtoročného leta máme veľa horúcich dní. Väčšina ľudí je rada, keď je vzduch ako – tak dýchateľný. Odborníci varujú Šaľu pred páľavou tento týždeň.

Ilustračný obrázok k článku Už aj my máme trópy: Meteorológovia varujú, dajte si pozor na zdravie!
Foto: Zlatica Gregorová

Tieto dni sa budú niesť v znamení vysokých teplôt. Meteorológovia pred nimi varujú na svojej webovej stránke. Ako budú vyzerať najbližšie hodiny?

Dodržujte pitný režim

Už na utorok 1. augusta v čase od 15.00 do 18.00 hod. vyhlásili meteorológovia zo SHMÚ 2. stupeň vysokých teplôt. „V okrese Šaľa sa ojedinele očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 35 – 36ºC. Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov,“infor­muje SHMÚ.

Hrozba požiarov

Na stredu 2. augusta 2017 je predpoveď počasia podobná, s tým, že teplota vzduchu sa mierne zvýši. I na tento deň sú vydané výstrahy 2. stupňa. V čase od 14.00 do 18.00 hod. „V okrese Šaľa sa miestami očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 35 – 37 ºC. Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov,“ konštatujú meteorológovia.

Ako ďalej odborníci dodávajú:“Uvedená teplota vzduchu je v danej dobe a oblasti zriedkavá a pravdepodobnosť poškodenia zdravia nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká."

Foto: ilustračné

Zdroj: SHMÚ
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM