Peter Štrbo Krimi

Útok recidivistu prežil len so šťastím

Šaľa, 5.marca - Viackrát trestaný Ladislav zo Šoporne len desať dní po prepustení z väzenia dobodal pri Váhu 33-ročného muža.

O život mohol prísť 33-ročný muž zo Šale, ktorého v pondelok 5. marca dobodal pri rieke Váh viackrát súdne trestaný muž. K útoku došlo pri lesíku za násypom rieky. Zraneného muža previezli do nemocnice, kde sa podrobil operácii.
Podľa vyjadrenia lekára mal veľké šťastie, nakoľko mu dve bodné rany nezasiahli životne dôležité orgány. Kriminalisti zo Šale začali okamžite po páchateľovi pátrať. Už na druhý deň zadržali podozrivého muža. Bol ním 45-ročný Ladislav zo Šoporne, ktorý najskôr všetko popieral. Viac svetla do prípadu vniesol 50-ročný muž, ktorý všetko videl. Ten bol k celej veci vypočutý ako svedok a na polícii popísal, ako ku skutku došlo,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová.
Viackrát súdne trestaný Ladislav bol prepustený z väzenia iba pred desiatimi dňami, teraz mu hrozí, že sa tam v krátkom čase ocitne zas. „Poverený policajt ho obvinil z prečinu ublíženia na zdraví, za ktorý mu v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na dva roky. Zároveň bol spracovaný podnet na návrh na jeho vzatie do väzby,“ dodala Bruchterová.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM