Peter Štrbo Kultúra

Unikátne šperky z dielne takmer 20 vystavovateľov

V Kultúrnom stredisku Večierka sa v uplynulom týždni opäť bolo na čo pozerať. Takmer 20 umelcov zo širokého okolia vystavovalo originálne, ručne vyrábané šperky, ktoré si nadšene prezerali návštevníci všetkých vekových kategórií.

„Chcela som niečo netradičné, nie výrobky, ktoré nájdete na každej vianočnej výstave, vianočných trhoch a podobne. Mojim zámerom bolo spropagovať šperkárov z okolia, no po prvotných obavách, či budeme mať dostatok vystavovateľov sa nám začali umelci z okolia sami prihlasovať a napokon je tu takmer 20 vystavovateľov. Máme tu napríklad šperky Eleny Devátovej, ktorá postúpila so svojim umením v súťaži Výtvarné spektrum 2011 do celoslovenského kola,“ povedala Katarína Gáborová, vedúca KS Večierka.

Výstava prilákala opäť, ako pri mnohých predchádzajúcich vo Večierke, množstvo zvedavcov. Návštevníkov bolo podľa našich informácií okolo 500. Okrem tradičných návštev školákov a študentov z miestnych škôl sa o výstavu zaujímalo množstvo dospelých, najmä ženy, ktoré si detailne prezerali každý jeden originálny kúsok. „Veľa ľudí sa pýtalo napríklad na pílené šperky, je nutné podotknúť, že výroba mnohých vystavovaných šperkov je naozaj veľmi „prácna“. Mali sme tu mnohé jedinečné kúsky, umelkyne Janka Bodorová či Zuzka Miklášová vždy vložia do svojej práce veľký kus fantázie a preto sú ich šperky skutočne vzácne,“ popisuje Katarína Gáborová. Najmladšia účastníčka výstavy mala len 12 rokov a prezentovala sa výrobkami s rôznymi rozprávkovými motívmi.

„Myslím si, že vianočná výstava šperkov mala úspech a to nás motivuje do ďalšej práce. Aj v novom roku sa môžu návštevníci Večierky tešiť na zaujímavé podujatia,“ dodala na záver Katarína Gáborová.

vecierka_sperky
7
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM