Zlatica Gregorová Rôzne

Umelé klzisko už teší Šaľanov, tróni na rozžiarenom námestí. FOTO

V meste len nedávno osadili tri vianočné stromčeky. Vedenie teraz pripravilo ďalšie prekvapenie pre svojich obyvateľov.

Ilustračný obrázok k článku Umelé klzisko už teší Šaľanov, tróni na rozžiarenom námestí. FOTO
Foto: Zlatica Gregorová

Pre ešte väčšiu radosť z blížiacich sa vianočných sviatkov sa rozhodli umiestniť na pešiu zónu umelé klzisko. Spolu s jeho otvorením sa Šaľou rozžiarila i vianočná výzdoba.

Čert, anjel i Mikuláš

Utorkové popoludnie, 5. decembra 2017 patrilo deťom, ale nielen im. Práve v tento deň bolo naplánované otvorenie umelého klziska. Po 16.00 hod. všetkých prišiel do centra mesta potešiť čert i anjel. Dvojica rozdávala radosť a príjemnú pohodu a rozosmiala celé námestie. Po tom, čo od detí zistili, že boli celý rok poslušné, dostali malú odmenu. O niečo neskôr už za hlasného skandovania privolali návštevníci slávnostnej udalosti Mikuláša.

Teraz už kompletná trojica pokračovala v obveseľovaní a odmeňovaní detí i dospelých. Mikulášovi povedali krátku básničku a on zo svojho čarovného batoha vyberal sladkosti podľa zásluh. Neskôr už všetci spoločne opäť hlasným pokrikom privolali na ľadovú plochu primátora mesta Šaľa, Jozefa Belického.

V príhovore primátor Belický vyjadril radosť nad tým, že sa do centra mohlo umiestniť dočasné umelé klzisko. Poďakoval sa miestnym sponzorom, vďaka ktorým sa malí i tí väčší budú môcť preháňať po korčuliarskej ploche až do 6. januára 2018. Potešil sa, že tu budú môcť tráviť voľné chvíle aj starí rodičia so svojimi vnúčatami, deti aj dospelí. Čert i anjel s primátorom Jozefom Belickým nakoniec spolu s prítomnými návštevníkmi podujatia začali odpočítavať a stačil okamih a celé námestie sa rozsvietilo vianočnou výzdobou.

Veľkú pozornosť venovali obyvatelia Šale ďalšej novinke – žiarivej hviezdnej bráne. Tá tvorí vstup na námestie a prejdete ňou i vtedy, ak sa budete chcieť dostať na vianočné trhy. Tie sa začnú 12. decembra 2017 a potrvajú do 20. decembra 2017. Ešte pred tým však nezabudnite navštíviť Večianske vianočné trhy, ktoré sa začínajú už 7. decembra a skončia sa 10. decembra 2017. Vychutnajte si aj vy neopakovateľnú predvianočnú atmosféru.

Slávnostnú atmosféru celého podujatia si môžete pozrieť v priloženej FOTOGALÉRII.

Umelé klzisko už teší Šaľanov, tróni na rozžiarenom námestí. FOTO
52
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM