Zlatica Gregorová Rôzne

Trnoveckí dobrovoľní hasiči organizujú zbierku: Prispieť hračkami môžete aj VY!

Členovia DHZ sa rozhodli pomôcť dobrej veci. Na sociálne slabších myslia i teraz v predvianočnom čase.

Ilustračný obrázok k článku Trnoveckí dobrovoľní hasiči organizujú zbierku: Prispieť hračkami môžete aj VY!
Foto: Zlatica Gregorová

Tradičné vianočné trhy sa v Trnovci nad Váhom budú konať 9. decembra 2017. Okrem všakovakých stánkov s vianočným tovarom tu v čase od 8.00 hod. do 16.00 hod. nájdete aj miestnych dobrovoľných hasičov. Tí tu budú mať tiež svoj stánok. Ako sa nás informovali, organizujú Dobrovoľnú zbierku hračiek. Ktokoľvek má záujem, môže prispieť hračkou podľa svojho uváženia.

Darujú radosť

„Rozhodli sme sa túto výnimočnú atmosféru vylepšiť o dobrovoľnú zbierku hračiek. Preto prosíme, ak má niekto hračky, alebo detské knižky, ktoré nie sú poškodené a už nie sú využívané, aby ich ľudia priniesli k nášmu k stánku. My ich radi prijmeme. Avšak nebudú určené nám. Rozhodli sme sa ich následne odovzdať deťom zo sociálne slabších rodín v našej obci a aj deťom, ktoré, žiaľ, nemali toľko šťastia… Spolu s darcami by sme im radi pripravili krásne Vianoce,“ konštatujú organizátori.

„Pôjde o nultý ročník tohto podujatia. Ide o prvotný nápad kolegu z DHZ Lukáša Mocka, ktorý ma oslovil s tým, že čo na to vravím a či by sme vedeli spolu niečo takéto zorganizovať. Potom sme sa myšlienkou začali spoločne zaoberať,“ uviedol člen DHZ Oliver Berecz. Zároveň dodal, že rodiny vyberali na základe vlastných skúseností a dali si aj poradiť od Trnovčanov, aby vybrali tých správnych obdarovaných. „Žiaľ, nebudeme môcť potešiť každého, ale verím, že sa nám aspoň u pár detí podarí vyčariť pravé kúzlo Vianoc a na ďalšie roky sa budeme určite snažiť v podobných aktivitách pokračovať,“ uviedol Oliver Berecz.

Organizátori dodávajú, že budú vďační za každú maličkosť, ktorá bude pokladom pre obdarovaných. Chcú ukázať spoluobčanom, že je dôležité navzájom si pomáhať, byť súdržný a snažiť sa nezištne podať pomocnú ruku iným.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM