Peter Sýkora Kultúra

Tradičná výstava fotografií, s netradičným názvom

V priestoroch Galérií umenia a tvorby v Šali-Veči, majú návštevníci možnosť zhliadnuť výstavu fotografií s názvom ,,Jablko“.

Výstavu fotografií s netradičným názvom Jablko, prezentuje poľský fotoklub s Kielcu. Milovníci fotografovania tak môžu obdivovať 30-tku krásnych fotografií, na ktorých najviac dominuje jablko. Autormi týchto fotografií sú 13 členovia poľského fotoklubu. Na výstavu do Šale pricestovala z Poľska jedna ich členka Anna Benicewicz-Miazga. Na otázku, prečo si zvolili práve jablko pre fotenie svojich fotografií, odpovedala jednoducho.** ,,Dôvod je veľmi prostý. V Poľsku máme veľmi radi jablká, a patronát nad fotografiami prevzal magazín My Apple.“** Každý z členov poňal fotografovanie tohto ovocia podľa vlastnej techniky a predstavivosti.

Šaliansky fotoklub spolupracuje s poľským fotoklubom s Kielcu, už niekoľko rokov. Ich spolupráca sa zakladá na výmene skúseností, poznatkov, dobrých vzťahov. V tomto roku v auguste fotoklub zo Šale vystavoval svoje fotografie v Poľsku, a preto sa rozhodli usporiadať aj výstavu poľských fotografov na Slovensku.

Výstavy fotografií poľského fotoklubu v Galérii umenia a tvorby v Šali-Veci potrvá do 30 novembra.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM