Zlatica Gregorová Rôzne

TOP mená novorodencov: Roku 2017 vládla Viktória a Tomáš, nájde sa aj exotika

S novým rokom je čas na zrekapitulovanie toho predošlého. Dnes sa pozrieme na rebríček najobľúbenejších mien novorodencov v Šali za rok 2017.

Ilustračný obrázok k článku TOP mená novorodencov: Roku 2017 vládla Viktória a Tomáš, nájde sa aj exotika
Zdroj: TASR

Dilema môže nastať pri dolaďovaní mena s priezviskom. Predsa len, meno si človek nesie so sebou po celý život. Niekto dieťatko pomenuje po starých rodičoch alebo podľa aktuálnych filmových hrdinoch, či v súlade s najnovším trendom.

V Šali svoje deti pomenovali rodičia nielen klasickými, ale aj zahranične znejúcimi menami. Oproti roku 2016 sa rodičia vrátili k tradičnej Hane a medzi chlapčenskými menami prevládali aj Tomášovia. Dlhodobo patrí medzi najobľúbenejšie mená v našom meste aj okrese Samuel.

Emky aj Filipovia

Pozrime sa konkrétne, aké dievčenské a chlapčenské mená dávali rodičia svojim deťom v roku 2016 a čo v rodných listoch víťazilo vtedy najviac? V roku 2016 sa narodilo 186 Šaľanov. Medzi najvychytenejšie mená dievčat sa zaradili Emy (6), Michaely (5) a Hany (4). Chlapcom dávali rodičia najčastejšie mená Filip, Oliver (7), Dominik (6) aj Samuel (5).

A ako sa najčastejšie volajú deti, narodené v roku 2017? Podľa údajov hovorkyne Mesta Šaľa, Eriky Kollerovej sa v roku 2017 najviac priazne dostalo Viktóriám (7), Hanám (4), Tomášom (8), Samuelom a Lukášom (7). „Za uplynulý rok 2017 pribudlo v Šali 226 detičiek. Je to o 40 viac ako v roku 2016. Z celkového počtu 226 detičiek uzrelo svetlo sveta 120 chlapcov a 106 dievčat,“ prezradila Erika Kollerová.

Podľa informácií z Referátu evidencie obyvateľstva a domov MsÚ v Šali k najfrekvento­vanejším pribudli ďalšie obľúbené mená ako Liliana, Lea a Mia (3). Medzi chlapcami vedú i Adamovia (5).

Venezia s Noelom

V roku 2016 na svet prišli deti s exoticky znejúcimi menami ako Brian, Nimród aj Emir, dievčatá sa dostali do vienka mená Mina a Rea. Ani rok 2017 nebol skúpy na netradičné mená detí. „Narodila sa Amia, Venezia, Noel aj Milín,“ uviedli z Referátu evidencie obyvateľstva a domov MsÚ v Šali.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM