Veronika Zeiselová Samospráva

Tma na Štefánikovej ulici: Svetlá nesvietia, ľudia sa boja násilia

Ulica Milana Rastislava Štefánika prešla nedávno celá rekonštrukciou. Aj napriek tomu, že išlo o komplexnú prerábku centrálnej mestskej zóny, chybička sa vyskytla aj tu. Verejné osvetlenie nesvieti, ľuďom to chvíľami naháňa aj strach.

Ilustračný obrázok k článku Tma na Štefánikovej ulici: Svetlá nesvietia, ľudia sa boja násilia
Foto: Veronika Zeiselová / Zdroj: Dnes24.sk

Na tejto ulici leží aj Centrum voľného času, Čajovňa a priľahlý park. Práve park je zdrojom nespokojnosti. O vzhľad parku sa dlhodobo starajú dobrovoľníci. „Nerozumiem prečo, keď sa tu robila taká obrovská rekonštrukcia, všade sa dali nové svetlá, tak nefungujú. V parku je strašná tma,“ povedal Jozef Novák (44), jeden z dobrovoľníkov. Jeho slová potvrdzujú aj všetci zamestnanci Čajovne, ktorí cez víkend zatvárajú neskoro večer. „Mám obavy, keď som tu sama a vidím tam na lavičkách posedávať v tme ľudí. Nikdy neviem, čo sa mi môže stať,“ hovorí jedna zo zamestnankýň.

Na nefunkčné osvetlenie v parku sme sa pýtali Miroslava Políčeka, referenta dopravy a technických činností. „Zodpovedný za nefunkčné osvetlenie v danom priestore je dodávateľ, ktorý to momentálne reklamuje u výrobcu svietidiel. Údajne by to mali dodať a montovať do dvoch týždňov,“ dúfa spolu s nespokojnými občanmi aj Miroslav Políček.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM