Tlačové správy

Tip na knihu: Banášov mystický Velestúr už čaká na svoj úspech

Jozef Banáš vydal po megaúspešných Kódoch nový príbeh Velestúr, v ktorom sa tak trochu inšpiroval divokým životom českého speváka Dana Landu, ale najmä životmi nás všetkých.

Ilustračný obrázok k článku Tip na knihu: Banášov mystický Velestúr už čaká na svoj úspech
Zdroj: TASR

Ako tvrdí hlavný hrdina príbehu, „zmyslom našich životov je predsa snažiť sa tento svet zlepšovať. A ja nechcem, nič iné. Chcem ľuďom otvárať oči a tak trochu im mojimi piesňami ukazovať cestu. Aby sa odvážili nielen podskakovať, ale vyskočiť, vyletieť, pokiaľ možno rovno ku hviezdam. Aby sa nesnažili len si zlepšovať podmienky v tých svojich väzeniach, ale, aby z nich vyšli.“

VELESTÚR. Mimoriadne silný príbeh o tom, že skutočný zmysel života sa oplatí hľadať. Román Jozefa Banáša o Mužovi, ktorý na ceste za pravdou musí prejsť dlhou a tŕnistou cestou plnou pádov a pochopenia vlastných chýb… Kniha s podtitulom „román o hľadaní rozkoše“ však nie je nič erotické. Ide totiž o rozkoš, ako ju vnímal Epikuros: „Najvyššou rozkošou v živote je stav bez bolesti a utrpenia“.

Pozrite si VIDEO reportáž z krstu knihy VELESTÚR na konci článku

Vďaka tejto knihe môže 10 výhercov zažiť nezabudnuteľný mystický víkend pod tajomným vrchom Velestúr a ďalších 100 súťažiacich vyhrá knihu podľa vlastného výberu. Viac na www.jozefbanas.sk.

Muž, ako Banáš jednoducho nazval svojho hrdinu, kráča životom ako po sínusoide. Hoci sa snaží žiť lepšie, odovzdávať sa pre iných, neraz padne na najhlbšie dno, zranený, zničený. Ale práve v tom je sila tohto príbehu – ukazuje, že vzdať sa nesmieme nikdy. Že naozaj šťastní sme len vtedy ak dávame.

Pravdou totiž je, že nemôžete dosiahnuť úspech, ak máte v hlave myšlienky na neúspech. Ak budete myslieť na prehry, zažijete ich. Ak budete myslieť na výhry, budete víťazom. O výsledku rozhodujú dominantné myšlienky.

VELESTÚR je príbeh nabitý myšlienkami, podobenstvami, príbehmi, ktoré nútia zastaviť sa a uvažovať o tom, kde sa práve nachádzate vy. Budete ho čítať po dúškoch a po čase zistíte, ako veľmi vás ovplyvnil. A možno vás prinúti nazerať na veci okolo seba iným pohľadom.

foto: TASR, facebook/Jozef Banáš

Tip na knihu: Banášov mystický Velestúr už čaká na svoj úspech
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM