Zlatica Gregorová Kultúra

Tešedíkovom bude znieť folklór: Chystajú aj vínny festival

Koncom augusta prichádza čas na slávnosti v obciach aj mestách. Csemadok a Viniper organizujú XIV. Folklórny festival a XII. Festival vína.

Ilustračný obrázok k článku Tešedíkovom bude znieť folklór: Chystajú aj vínny festival
Zdroj: TASR

Základná organizácia Csemadok a Viniper – Spolok milovníkov vína sa dohodli na príprave spoločnej akcie. Návštevníkov pohostia vínkom aj tešedíkovskými múčnymi špecialitami.

Vinári aj folklóristi

Podujatie bude bohaté na rôzne aktivity. V sobotu 26. augusta 2017 sa od 16.00 hod. všetko začne v priestoroch amfiteátra v Tešedíkove. Už od 16.00 hod. organizátori predstavia ukážky tradičných ľudových remesiel. Počas nich budete môcť uvidieť aj detské ľudové hračky z dávnejších dôb. O niečo neskôr, po 17.30 hod. sa rozoznie Interaktívna ľudová rozprávka v prednese a o 19.00 hod. sa predstavia členovia Detského tanečného súboru zo Žiharca. Podvečerný čas opäť spríjemní rozprávka Simona Szedlára z miestnej základnej školy.

Naj peredské pagáče

V Tešedíkove sú až dva spevácke zbory. Muži aj ženy sú zoskupené do tých svojich zborov. Ženský zbor sa predstaví v tento deň so svojím repertoárom od 19.45 hod. a už o 20.00 hod. to bude predstavenie ďalšej rozprávky. Tentoraz ju divákom prednesie Boglárka Tyukos z miestnej základnej školy. Svoje miesto bude mať i miestny mužský spevácky súbor. Jeho členovia zaspievajú o 20.15 hod.

Podľa organizátorov, hráči na citaru, zoskupení v Citarovom súbore Csillag vystúpia o 20.45 hod. Počas podujatia bude prebiehať aj ochutnávka vín a čerstvo napečených peredských pagáčov. Tie najlepšie pagáče vyhodnotia o 21.30 hod. Po vyhodnotení už bude nasledovať zábava.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM