Peter Sýkora Rôzne

Termín začiatku výstavby obchvatu mesta Šaľa sa opäť posunul

Podľa pôvodných plánov sa s výstavbou malo začať v roku 2010, neskôr sa začiatok výstavby posunul na rok 2011 a nakoniec na 2012 až 2013.

Ako počas dnešnej pracovnej návštevy štátneho tajomníka ministerstva dopravy Ivana Švejnu v Šali skonštatovali zástupcovia mesta, ak sa s výstavbou obchvatu začne v roku 2014, budú spokojní. „Našim želaním je, aby sa začiatok výstavby stihol ešte v tomto volebnom období,“ uviedol primátor Šale Martin Alföldi.
Územné rozhodnutie na výstavbu takmer sedem rokov pripravovaného obchvatu mesta malo byť vydané v prvom polroku 2009. Vzápätí sa malo začať s výkupom pozemkov a prípravou samotnej výstavby. Realita je taká, že územné rozhodnutie zatiaľ nie je vydané, preto sa nemohlo pristúpiť ani k výkupom pozemkov. „Došlo k zdržaniu pri príprave podkladov pre územné rozhodnutie. To spôsobilo, že územné rozhodnutie, ktoré malo byť vydané vlani, bude vydané buď v tomto roku alebo pravdepodobnejšie na budúci rok,“ skonštatoval viceprimátor Jozef Mečiar. Samotná výstavba by mala trvať dva až tri roky. Celkové náklady sú vyčíslené na zhruba 66,4 milióna eur. Projekt by mal byť v plnej miere financovaný z eurofondov, tvrdí Mečiar.
Budúci obchvat Šale by sa mal začínať za premostením odvodňovacieho kanála z vodného diela Kráľová nad Váhom, pokračovať cez Dlhú nad Váhom, Veču a Trnovec nad Váhom. Navrhovaná trasa obchvatu meria 12,477 kilometra. Tento variant rieši problém dopravy z dlhodobého hľadiska. Ako jediný z piatich navrhovaných možností rieši problém dopravy vo Veči, kde je dopravná situácia kritickejšia, ako v samotnom meste**,“ **uviedol primátor.

zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM