Peter Štrbo Iné športy

Tatran Šaľa je lídrom štvrtej stolnotenisovej ligy

Šalianski stolní tenisti sa umiestnili v minulom ročníku štvrtej stolnotenisovej ligy na bronzovom stupienku a až do záverečných kôl miešali postavenie na špici tabuľky.

Pred štartom nového ročníka 2010/2011 prišlo v kolektíve šalianskeho Tatrana k posilneniu, keď novými tvárami sa stali Viliam Sýkora a Juraj Slováčik, čo znamenalo, že osvedčený káder, ktorý v minulosti tvorili: Viktor Molnár, Michal Lužica ml., Adam Rusznák, Michal Lužica st., Víťazoslav Kostka, Július Szitás,… bude chcieť prehovoriť do boja o postup medzi treťoligovú elitu. Už od úvodných kôl nového ročníka naznačili „Lužicovci“, že to s útokom na prvenstvo v súťaži myslia vážne a svojich súperov rad za radom posielali od zelených stolov so zvesenými hlavami, znamenajúce ich porážku. Svoju suverenitu dokazovali nielen na domácej palubovke, ale aj na stoloch u svojich súperov. Po deviatich kolách bez straty kvetinky (zvíťazili aj nad veľkým rivalom Vlkas Nové Zámky), mohlo priniesť posledné dvoj kolo prvej časti súťaže ešte zmeny, ale šalianske družstvo nenechalo nič na náhodu. Najskôr v 10. kole vyhrali okresné derby na horúcej pôde v Dlhej n/V v pomere 7:11 a keď v 11. kole porazili hladko 12:6 aj nebezpečný Bešeňov vyhrali bez straty bodu jesennú časť štvrtej stolno tenisovej ligy. Vzhľadom k tomu, že na druhej strane zaváhal Vlkas doma s Dlhou n/V 9:9 narástol náskok Tatranu Šaľa pred svojim najväčšími prenasledovateľmi na 5 – 6 bodov. Tabuľke IV. ligy po 11. kole:

  1. Š A Ľ A 11 0 0 143:55 – 33 bodov
  2. Dlhá n/V 8 1 2 139:59 – 28 bodov
  3. Vlkas N. Zámky 7 2 2 119:79 – 27 bodov,.....
  4. B. Kosihy „A“ 3 1 7 86:112 – 18 bodov
  5. Bánov „C“ 1 1 9 54:144 – 14 bodov
  6. SPŠ Komárno 0 0 11 33:165 – 11 bodov

Suverénne postavenie z tabuľky sa prenieslo aj do úspešnosti jej hráčov v hodnotení jednotlivcov. Najväčšia opora družstva Viliam Sýkora prehral z 36 majstrovských duelov iba raz!!! a má 97,22 % úspešnosť. Na treťom mieste s piatimi prehrami je mladý Adam Rusznák (úspešnosť 86,49%) a prvú desiatku najlepších hráčov štvrtej ligy uzatvára Viktor Molnár s 74,36 % úspešnosťou s viac ako 80 – tky hodnotených hráčov. Výborne si počínajú šalianski stolní tenisti aj vo štvorhrách, keď Juraj Sláčik neprehral ani jeden zápas, v ktorom nastúpil a má 100 % zisk, po jednej prehre s úspešnosťou majú v prvej „osmičke“ aj ďalší hráči Tatrana Molnár, Rusznák a Sýkora. Napriek tomu, že na šalianskych stolných tenistov čaká už v januári odvetná séria štvrtoligových zápasov je jasné, že ak sa nestane nič nepredvídané, tak budú víťazom štvrtej ligy, čo bolo ich cieľom. Foto: vedúce družstvo štvrtej ligy stolných tenistov – Tatran Šaľa.

Jozef Sklenár

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM