Veronika Zeiselová Šport

Talentovaná Ivana (21) zo Šale: Pobila sa za nás v Znojme!

Má iba 21 rokov a thajskému boxu sa venuje necelé dva roky. No ani to jej nezabránilo, aby šla reprezentovať Šaľu a svoj domovský gym do Čiech. Prinášame vám exkluzívny rozhovor s Ivanou o thajskom boxe!

Ilustračný obrázok k článku Talentovaná Ivana (21) zo Šale: Pobila sa za nás v Znojme!
Foto: Veronika Zeiselová / Zdroj: Dnes24.sk

V telocvični bojových športov MEDIfitness v Znojme sa konal 4. ročník večera bojových umení – GLADORK ARENA. Dokopy sa v klietke odohralo počas tohto večera 13 MMA zápasov, z toho 3 boje boli podľa profesionálnych pravidiel, 3 zápasy podľa pravidiel Muay Thai a jeden podľa pravidiel K1. Šaľu a Olymp Gym, kde trénuje pod vedením Pala Kuruca, na tomto podujatí reprezentovala Ivana Zeiselová (21). Súperkou jej bola domáca Martina Polková, ktorá už má za sebou 7 zápasov. Ivana zápasila v Znojme po prvý raz a to podľa pravidiel K1. Víťazstvo síce domov nedoniesla, ale zuby má všetky a je o skúsenosť bohatšia. Porozprávali sme sa o tom, aké to bolo.

Ivana, ako dlho sa venuješ thajskému boxu? Robíš to profesionálne s víziou, že budeš pravidelne zápasiť? Venujem sa thajskému boxu rok aj pol. Zo začiatku som to robila iba kvôli kondičke a nabratiu sily, postupne ma to však začalo viac a viac baviť. Niekde na polceste mi napadlo, že by nebolo od veci vyskúšať si aj súťaž, aký je to pocit a celkovo tá atmosféra na zápasoch.

Ako hodnotíš zápas v Znojme? Na to, že som bola po dvojtýždňovom zápale pľúc a minimálnej príprave, to dopadlo podľa mňa veľmi dobre. Keď som bola v klietke, mala som zo seba veľmi zlý pocit, že robím veľmi veľa chýb a všetko je zlé, ale keď som to potom videla na videu, som zhodnotila, že to vôbec nie je také zlé. Na to, že to bol môj prvý zápas s omnoho skúsenejšou súperkou, som to ustála veľmi dobre a dokonca sa mi podarilo získať aj podporu domácich. Dali sme tri kolá, kondične a silovo som tieto tri kolá po dve minúty zvládla, ale rozhodca odpočítal tretí raz, čo znamená technické KO a to ma automaticky vyradilo.

Čo plánuješ do budúcnosti? Momentálne mám veľmi zmiešané pocity, ale ešte by som chcela ísť niekedy na zápas. Ale určite lepšie pripravená, s kompletným výstrojom, trénerom a lepšou podporou. Zatiaľ ďakujem za podporu Erawan Gymu, konkrétne Tereze Rumanovskej a Robovi Vyboštekovi, ktorí sa o mňa počas zápasu pekne starali a poskytli mi výstroj. A za dlhodobú prípravu ďakujem svojmu trénerovi Palovi Kurucovi.

Foto: Ivo Medek

Video: Teraza Rumanovská (Erawan Gym)

Gladork Arena - K1 - Ivana (21) zo Šale
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM