Peter Sýkora Kultúra

Takmer 200 detí na súťaži dramatickej tvorivosti mládeže Zlatá priadka v Šali

V Mestskom kultúrnom stredisku od 24. do 26. mája predstavia mladí divadelníci osem najúspešnejších inscenácií z krajských prehliadok a osem scénických miniatúr.

Výberom cez krajské prehliadky detskej dramatickej tvorivosti prešlo od 17. marca do 17. apríla takmer 80 súborov a vyše 20 scénických miniatúr, v ktorých účinkovalo 1155 detí.
„Štruktúra programov na Zlatej priadke sa skladá z prehliadkovej súťažnej časti, vzdelávacej časti a sprievodných podujatí. V rámci prehliadky Národné osvetové centrum v spolupráci s Divadelným ústavom v Bratislave a Mestským kultúrnym strediskom v Šali organizuje pracovné stretnutie a diskusiu s vedúcimi detských divadelných súborov, pedagógmi a odbornými pracovníkmi kultúrno-osvetových zariadení,“ informovala Alexandra Štefková z Národného osvetového centra.
Počas súťaže bude prebiehať aj rozborový a hodnotiaci seminár s členmi odbornej poroty a množstvo sprievodných podujatí, medzi nimi aj sprievod divadelných súborov Šaľou, skrývanie rozprávky, rôzne happeningy a karaoke show. Súčasťou programu bude aj Fórum Zlatej priadky tvorené deťmi rôznych vekových kategórií zo základných škôl v Šali a z účinkujúcich súborov, ktoré budú ako porota hodnotiť detské divadelné vystúpenia. Najúspešnejšie kolektívy a sólisti zo Zlatej priadky postúpia na Scénickú žatvu 2010.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM