Aktualizované Veronika Zeiselová Kultúra

SÚŤAŽ: Spisovateľ Pavel Hirax Baričák navštívi Šaľu: Hrajte o knižné prekvapenie!

Príjemné posedenie s obľúbeným slovenským autorom organizuje Jana Feketeová v spolupráci s Centrom voľného času v Šali. Krátky rozhovor ešte pred konaním besedy nám poskytla hlavná hviezda večera - Pavel Hirax Baričák.

Ilustračný obrázok k článku SÚŤAŽ: Spisovateľ Pavel Hirax Baričák navštívi Šaľu: Hrajte o knižné prekvapenie!
Zdroj: Dnes24.sk

Martinský spisovateľ, poet, hudobník, bloger, filozof, cestovateľ a fotograf, ktorý na svojich čítačkách okrem prezentovania básní a románov veľmi rád vedie filozofické debaty, ako aj rozpráva o pozitívnom myslení. Ak mu dáte k dispozícii projektor, Hirax je schopný premietať a rozprávať o jeho cestovateľských potulkách po Ekvádore, Indii, Etiópii, Mexiku, Paname, Novom Zélande či Thajsku celé hodiny. Na jeho rozprávanie sa môzlete tešiť už vo štvrtok 18.9.2014 o 17:02 v priestoroch Centra voľného času v Šali.

Boli ste už niekedy v Šali?
Áno. Hral som v klube Metro koncert s mojou vtedajšou kapelou Editor. Neviem, či tento klub ešte existuje. A niekoľkokrát som tadeto prechádzal autom.

Tešíte sa sem?
Na každé jedno mesto sa teším. Vždy je na mojej prednáške iná energia. Všade prichádzajú nádherne otvorení ľudia, tak vždy je to nádherné stretnutie.

Na čo sa môžu tešiť návštevníci podujatia?
Skôr to bude prednáška ako sa dostať von z bolestivých situácií, prečo si priťahujeme „zlých“ partnerov, čo nám hovorí choroba, prečo sa nám nedarí dosiahnuť to, po čom túžime, atď. Moje slová bude dotvárať svojim spevom a hrou na gitaru Juraj Hnilica. Bude to nádherná dvojhodinovka…

Prídete predstaviť svoju literárnu činnosť. Čo máte nové v tejto sfére?
Áno, začiatkom októbra vychádza už spomínaný Šlabikár šťastia s podnázvom Sebapozorovanie, súvislosti, sebapremena a moja šiesta básnická zbierka Povedz iba slovo. Aj na tú dôjde, lebo z nej budem v Šali čítať moje nové básne.

SÚŤAŽ Pavel Hirax Baričák výhercovi venuje knihu aj s osobným venovaním a podpisom.

Súťažná otázka: Ako sa volá básnická zbierka, ktorá vyjde Pavlovi Hiraxovi Baričákovi začiatkom októbra?

Odpovede posielajte na sala@global24.sk do štvrtka 18.9.2014 do 14:00, kedy súťaž vyhodnotíme a výhercu budeme kontaktovať e-mailom. Nezabudnite preto uviesť svoje celé meno a kontaktné údaje.

Súťaž ukončená Výherkyňou je pani Lucia Zadrabajová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM