Lucia Lauková Rôzne

Súťaž o najobľúbenejšiu turistickú atrakciu v Nitrianskom kraji: O titul zabojuje 8 lokalít

Aj tento rok sa môžete zapojiť do súťaže a hlasovať o najobľúbenejšiu turistickú atrakciu v Nitrianskom kraji. Pozrite si, ktoré lokality sú v hre.

Ilustračný obrázok k článku Súťaž o najobľúbenejšiu turistickú atrakciu v Nitrianskom kraji: O titul zabojuje 8 lokalít
Zdroj: Dnes24.sk

Obyvatelia a návštevníci Nitrianskeho kraja budú môcť aj tento rok hlasovať o najobľúbenejšiu turistickú atrakciu tohto regiónu. V poradí siedmy ročník súťaže bude vyhlásený 4. júna, počas Festivalu chutí na Svätoplukovom námestí v Nitre.

Najzaujímavejšie atrakcie

Tento rok sa do súťaže vyhlasovanej Agentúrou EPS zapojilo osem turistických atrakcií. Sú medzi nimi pravidelní účastníci Wellnes Hotel Patince, Vadaš Thermal Resort Štúrovo, Rekreačné zariadenie Margita Ilona, Hotel Kaštieľ Mojmírovce, Botanická záhrada SPU v Nitre i ThermalPark Nitrava v Poľnom Kesove. Do súťaže sa zapojil aj jej minuloročný víťaz Lodný mlyn Kolárovo i novinka Pevnosť v Komárne.„Aj tento rok sme oslovili pred začiatkom súťaže podľa našej mienky najzaujímavejšie atrakcie, ktoré by mohli súťažiť o titul. Sme radi, že sa nám ako nová atrakcia nahlásila aj Pevnosť Komárno. Verím, že sa dostane do povedomia tak, ako víťaz posledných dvoch ročníkov, ktorým je Lodný mlyn v Kolárove. Tomu publicita spojená so súťažou pomohla tak, že im každý rok stopercentne narástla návštevnosť,“ hovorí riaditeľ Agentúry EPS Daniel Balko.

Viacero favoritov

Kolárovský mlyn má podľa jeho slov aj tento rok dobré vyhliadky, práve kvôli zviditeľneniu sa po celom Slovensku i za hranicami. „Vlani dostávali hlasy aj zo zahraničia, uvidíme, ako to bude tento rok. Prekvapením môže byť aj TehrmalPark Nitrava v Poľnom Kesove, ktorý prechádza veľkou rekonštrukciou s ambíciou stať sa najmodernejším termálnym areálom s wellness v Nitrianskom kraji. Zamiešať karty môže určite aj Pevnosť Komárno, ktorá je súčasťou najväčšieho pevnostného systému v strednej Európe. Veľké šance však určite majú aj pravidelní, a preto veľmi známi účastníci súťaže,“ pripomína Balko.

Novinky v súťaži

Aby organizátori vyšli v ústrety súťažiacim atrakciám a uľahčili prístup k hlasovaniu, zavádzajú v súťaži dve novinky. Prvou je, že počas tohto ročníka sa bude dať hlasovať priamo v jednotlivých atrakciách vyplnením hlasovacích lístkov. Druhou novinkou je hlasovanie na viacerých informačných internetových portáloch v rámci celého kraja. Hlasovať sa teda bude môcť vyplnením lístkov počas vyhlásenia súťaže 4. júna na Svätoplukovom námestí v Nitre, od 11. do 20. júla v obchodom centrev Nitre a od 4. júna do 20. júla na vybraných informačných portáloch. „Tak ako po iné roky, aj teraz budú po skončení súťaže spomedzi účastníkov hlasovania vylosovaní výhercovia, ktorí získajú zaujímavé letné pobyty. Prvou cenou je víkendový pobyt vo Wellness Hotel Patince a druhou pobyt na dve noci v ThermalPark Nitrava. Okrem toho je možnosť vyhrať permanentky a rodinné vstupenky na kúpaliská, do wellness i do komárňanskej pevnosti a kolárovského mlyna. V hre sú aj rôzne vecné ceny,“ dodal Balko.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM