Veronika Zeiselová Samospráva

Súčasný primátor Martin Alföldi odchádza: Prvé reakcie po volebnej prehre!

V komunálnych voľbách v Šali získal väčšinu hlasov nezávislý kandidát na primátora Jozef Belický. Za sebou v tesnom závese nechal súčasného primátora Martina Alföldiho, ktorý bol vo funkcii dve volebné obdobia. Pozrite sa, čo hovorí na výsledky volieb aktuálny prvý muž Šale.

Ilustračný obrázok k článku Súčasný primátor Martin Alföldi odchádza: Prvé reakcie po volebnej prehre!
Zdroj: TASR

Šaľa zaznamenala najnižšiu volebnú účasť v celom našom volebnom obvode – 35,92%. Výsledky volieb priniesli do komunálnej politiky nové tváre, ale niektoré z nej pomaly odchádzajú.

Ťažko analyzovať dôvody…

„Myslím, že na hodnotenie je ešte čas. Rozhodli občania tak, ako rozhodli. Ja akceptujem ich rozhodnutie,“ pýtali sme sa súčasného primátora Martina Alföldiho, ako hodnotí výsledky volieb. „Neviem, čo je dôvodom, prečo ma občania nezvolili opätovne do funkcie. Keď sa pozriem na výsledky a počty hlasov, ktoré som mal pred štyrmi rokmi a teraz, tak som ich mal o niečo viac. Ťažko povedať, prečo…“ pokúsil sa analyzovať dôvody Alföldi.

Odíde, keď Belický zloží sľub

„Primátorom prestávam byť, keď nový primátor zloží sľub. Úrad odovzdám do tridsiatich dní,“ povedal o najbližšej budúcnosti Martin Alföldi. „To je ešte ďaleko,“ zareagoval na našu otázku o možnom návrate k výkonu povolania lekára. V dianí mesta sa plánuje angažovať aj naďalej. „Minimálne budem sledovať kroky môjho nástupcu, pretože ho veľmi dobre poznám celý život a práve on bol dôvod, prečo som sa v roku 2006 rozhodol kandidovať. Pretože za tie roky, kým bol primátorom inžinier Baran, sa diali veci, ktoré si mesto Šaľa nezaslúžilo. Takže určite budem sledovať a uvidíme, čo bude ďalej,“ povedal o ďalších krokoch svojho pôsobenia v meste Šaľa primátor Martin Alföldi.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM