Zlatica Gregorová Iné športy

STRONGMAN v Šali po tretí raz: Padne aj ďalší rekord?

Súťaž mužov aj žien sa bude v Šali konať už po tretí raz. Priaznivci tohto športu si budú môcť pozrieť súťažiacich zo Slovenska i zo zahraničia.

Ilustračný obrázok k článku STRONGMAN v Šali po tretí raz: Padne aj ďalší rekord?
Zdroj: TASR

Medzinárodná súťaž sa bude konať 15. júla 2017 o 15.00 hod. v areáli šalianskeho amfiteátra. Šaľa privíta súťažiacich zo Slovenska, Česka, Srbska, Maďarska aj blízkeho Poľska. Organizátori sľubujú, že počas podujatia sa súťažiaci pokúsia aj o prekonanie rekordov Jiřího Tkadlčíka a Mária Fusku.

Pokus o rekord

I tento rok budú reprezentanti tohto športu bojovať o titul v rôznych disciplínach. Muži si zmerajú svoje sily v priťahovaní 14 tonového autobusu na vzdialenosť 20 metrov, ako aj dvíhanie stodvadsať kilovou kladou. Súčasťou súťaže bude i prehadzovanie vyše stodvadsaťkilo­gramových betónových gúľ i prevracanie 420 kilogramovej pneumatiky.

Ženy sa pokúsia o získanie titulu v disciplínach ako je mŕtvy ťah a priťahovaní štvortonového auta. Tak, ako i muži, i ženy budú súťažiť v prehadzovaní betónových gúľ, ale najviac osemdesiatkilo­gramových. Nasledovať bude disciplína Krucifix a drep so stodesaťkilogra­movým závažím.

Zábava aj pre deti

Ako informujú organizátori, nebudú chýbať zvučné mená ako Jana Vašková, Mária Kubičková, István Bíró, Gabriel Tóth a pod. Pre deti budú k dispozícii hracie kútiky so skákacím hradom, maľovaním na tvár a tombolou. Podujatie sa bude konať pod záštitou primátora mesta Šaľa, Jozefa Belického.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM