Zlatica Gregorová Samospráva

Stavebníkom vychádzajú v ústrety: Spustili novú službou na mestskom webe

Ak chcete čosi vybaviť, alebo sa všeličo dozvedieť, nájdete to na mestskom webe. Do užívania dali už novú záložku ohľadom inžinierskych sietí.

Ilustračný obrázok k článku Stavebníkom vychádzajú v ústrety: Spustili novú službou na mestskom webe
Foto: Zlatica Gregorová

Mesto Šaľa svojim obyvateľom poskytuje množstvo informácií prostredníctvom svojej webovej stránky, sala.sk. Vďaka internetu je dnes možné zistiť všetko, čo potrebujete. Či chcete niečo vybaviť na úrade, alebo sa niečo dozvedieť ohľadom mestských náležitostí, nájdete to aj na stránke mesta.

Novinka na webe

Nedávno dali do užívania ďalšiu sekciu ohľadom inžinierskych sietí. Informačná položka poskytne potrebné informácie o už existujúcich sieťach na danom území. Využívať ho môže ktokoľvek, najviac však pravdepodobne poslúži stavebníkom. Aplikácia UtilityReport je automatickou službou, pomocou ktorej si žiadateľ vyplní Žiadosť o vyjadrenie k existencii si­etí.

„Žiadateľ na základe vyplneného formulára rozošle elektronickú žiadosť všetkým správcom inžinierskych sietí, ktorí sú pre dané územie aktívne zapojení do služby. Pre ostatných správcov inžinierskych sietí, ktorí momentálne neumožňujú príjem žiadostí touto formou, sú vygenerované PDF súbory pre možnosť vytlačenia a doručenia svojpomocne. Vytvorená žiadosť je v súlade s platnou legislatívou,“ uviedla hovorkyňa Mesta Šaľa, Erika Kollerová na sala.sk.

Podľa jej slov, bol špeciálne pre šaliansky stavebný úrad vytvorený zoznam správcov inžinierskych sietí na území nášho mesta. Ako sa dozviete priamo po otvorení položky: „všetkým dotknutým správcom inžinierskych sietí systém vygeneruje žiadosť a vybraným správcom priamo elektronicky odošle. Žiadosti sú v súlade s platnou legislatívou a obsahujú všetky informácie potrebné pre vystavenie vyjadrenia správcu,"skon­štatovala hovorkyňa.

Pohodlne a bezplatne

Novou službou sa mesto snaží zabezpečiť každému záujemcovi rýchle, kvalitné a bezplatné vybavovanie uvedených náležitostí. Na to vám postačí počítač a pripojenie na internet a potrebné vybavíte v pohodlí, aj zo svojho domova. Všetky postupné kroky sa dozviete, ak si otvoríte položku Vyjadrenie k inžinierskym sieťam na sala.sk, v sekcii Chcem vybaviť.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM