Peter Štrbo Futbal

Starší dorast z Nitry bez bodov

Šalianski starší dorastenci v predposlednom kole nevyzreli v Nitre na domáce ČFK. Mladým futbalistom Šale nevyšiel najmä prvý polčas, kedy si súper vytvoril dvojgólový náskok a aj napriek veľkej snahe a tlaku po obrátke náskok domácich už nedobehli.

Hosťom zápas nevyšiel podľa predstáv. Nitrania sa ujali vedenia už v 8.minúte, keď strelu z priameho kopu brankár Racsko ešte vyrazil, no obrana Šale nezareagovala na opakovaný pokus z kopačky Kramného. O desať minút musel pre zranenie odstúpiť z hry Hátas, nahradil ho Mesároš. V 31.minúte bol náskok ČFK už dvojgólový. Domáci podnikli rýchly protiútok, najskôr nastrelili tyč, no odrazenú loptu vrátil do brány Bugaň. Prvých 35. minút zaostávala Šaľa za domácimi vo všetkých činnostiach, trénera Vrbu mrzelo hlavne vytratenie bojovnosti takmer u každého hráča. V závere prvého polčasu sa hra vyrovnala, domáci sa viac zamerali na udržiavanie náskoku a hostia mohli po priamom kope Prúčneho a následnej dorážke Moťovského znížiť.

Po obrátke sa Nitra bránila tlaku hostí, ktorých podporoval aj vietor. Už po dvoch minútach znížil na rozdiel jediného gólu Kužela, ktorého po získaní lopty v strede ihriska výbornou uličkou vysunul Mesároš, rútil sa sám na bránu a strelou k tyči nedal domácemu brankárovi šancu. Šaľania vyslali na bránu domácich v ďalšom priebehu prinajmenšom 10 striel, ktoré však brankár kryl, alebo mierili vedľa. Naši futbalisti sa zo všetkých síl snažili sa o vyrovnanie, ale domáci aj so šťastím a miestami aj s pomocou rozhodcov (veľa neodpískaných faulov, sporné auty a ofsajdy) výsledok udržali.

[size=14]ČFK NITRA-ŠAĽA 2:1 (2:0)[/size] góly: 8.Kramný, 31.Bugaň – 47.Kužela ŽK: Molnár, Kužela

Duslo: Š.Racsko-K.Botka, A.Meszáros, A.Czaník, P.Hátas (18.M.Mesároš) -Š.Molnár, T.Kuman (71.A.Szabó), E.Moťovský, M.Srňan-M.Kužela, R.Prúčny náhradníci: P.Csányi, D.Hamar, A.Szabó, M.Mesároš, E.Hrebík, T.Csimma (náhr. brankár), tréner G.Vrba

Už v sobotu (12.11.) o 10:00 privíta starší dorast Šale v poslednom jesennom zápase vedúci celok súťaže Piešťany.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM