Zlatica Gregorová Správy Samospráva

Starostlivosť o seniorov neostala bez povšimnutia: Šaľa získala prestížne ocenenie

V našom meste nie sú dôchodcovia, či seniori zabudnutí. Po rokoch aktívnej pracovnej činnosti je o nich postarané.

Ilustračný obrázok k článku Starostlivosť o seniorov neostala bez povšimnutia: Šaľa získala prestížne ocenenie
Zdroj: TASR

Projektov na zlepšenie starostlivosti o dôchodcov, či seniorov nie je nikdy dosť. Nezabúda sa na to ani v našom meste. Jedným z projektov je i Senior Friendly, čiže priateľský k seniorom. Starostlivosť o staršiu generáciu neostala nepovšimnutá a mesto Šaľa získalo vzácne ocenenie spomedzi miest ako Kežmarok, Banská Bystrica a Bratislava.

Projekt Senior Friendly vznikol na podporu života seniorov. Snahou je vyzdvihnúť a oceniť rôzne spoločenstvá, ktoré sa akoukoľvek mierou zaoberajú starostlivosťou o seniorov vo svojom okolí.

Záštitu nad projektom prevzal Ján Richter, minister práce, sociálnych vecí a rodiny a predseda Rady vlády SR Vyhlasovateľom a organizátorom súťaže sú Klub Luna Senior Friendly, občianske združenie a Občianske združenie Bagar.

Ako informuje informuje stránka projektu. , Mesto Šaľa získalo ocenenie za: „Za podporu solidarity a súdržnosti medzi generáciami v meste  , Za   dostupnosť rôznorodých  aktivít, ktoré mesto organizuje pre svojich seniorov  spolu s finančnou  podporou   ich kultúrno – spoločenských  a športových podujatí.“

  Podľa webovej stránky projektu, je jeho zámerom oceniť firmy, inštitúcie a organizácie, poskytovateľov produktov a služieb, ktorí ponúkajú určité benefity, služby, výrobky, výhody, aktivity a možnosti uplatnenia pre seniorov v rôznych oblastiach. Cieľom projektu je upriamiť pozornosť na tých, ktorí prispievajú k tomu, aby sa seniorom žilo lepšie, kvalitnejšie a prispievajú svojimi aktivitami k zmene postojov k seniorom.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM