Zlatica Gregorová Správy

Športovo-rekreačný areál Šaľa Jozefov: Obyvatelia sa môžu zoznámiť s návrhmi

Mesto ponúka možnosť pozrieť si urbanistické štúdie k projektu. K dispozícii budú do začiatku novembra.

Ilustračný obrázok k článku Športovo-rekreačný areál Šaľa Jozefov: Obyvatelia sa môžu zoznámiť s návrhmi
Zdroj: TASR

Obyvatelia Šale sa v týchto dňoch môžu na mestskom úrade oboznámiť s návrhmi športovo-rekreačného areálu Šaľa Jo­zefov. Tie sú výsledkom verejnej anonymnej urbanisticko-architektonickej súťaže, ktorú radnica vyhlásila ešte na jar. Jej cieľom je získať návrhy výstavby a prestavby už založenej športovej a rekreačnej zóny v miestnej časti Jozefov.

„Zámerom mesta Šaľa je realizácia celoročného komplexného mestského športovo-rekreačného areálu. Tento je v súčasnosti rozdelený na dve samostatné časti. Realizáciou plánov by došlo k spojeniu bývalého letného kúpaliska a areálu hokejového ihriska s otvorenou ľadovou plochou a minigolfom,“ informoval magistrát

Zmyslom súťaže je získanie vhodného návrhu na realizáciu letného kúpaliska s wellness centrom pre celoročné využitie s využitím zdroja termálnej vody, ktorý sa nachádza priamo v areáli. Mesto chce areál doplniť aj o penzión s kapacitou približne 60 lôžok, ktorý by bol prepojený s wellness centrom s malým vodným svetom i s vonkajším otvoreným 25-metrovým bazénom. V časti areálu s otvorenou ľadovou plochou by sa mal vybudovať zimný štadión s kapacitou približne 300 divákov.

Jednotlivé súťažné návrhy sú vystavené v obradnej sieni mesta Šaľa v pr­iestoroch mestského úradu. Ich výstava bude otvorená v utorok 25. októbra a potrvá do 4. novembra.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM