Peter Sýkora Rôzne

Spoločnosť Duslo v roku 2009 zaznamenala 40-% pokles tržieb

V dôsledku krízy zaznamenala spoločnosť Duslo, a. s., Šaľa v roku 2009 výrazný, až 40-% pokles tržieb spôsobený jednak znížením objemu predaja, ale predovšetkým negatívnym cenovým vývojom hlavných produktov.

Podľa informácií Ministerstva hospodárstva (MH) SR vedenie spoločnosti o tom informovalo 10. mája na pracovnom stretnutí v Šali ministra hospodárstva SR Ľubomíra Jahnátka.
Generálny riaditeľ a podpredseda predstavenstva spoločnosti Duslo Marek Štrpka na stretnutí zdôraznil, že pre spoločnosť bolo dôležité veľmi rýchlo reagovať na očakávané negatívne dopady hospodárskej krízy, a to realizovaním nielen reštrikčných opatrení v nákladovej oblasti, ale predovšetkým implementáciou nových rozvojových impulzov, ktoré zabezpečia rast spoločnosti do budúcnosti.
Minister Jahnátek upozornil, že síce na trhoch nastalo oživenie, ale ekonomika sa ešte dostatočne nenaštartovala.
Vedenie podniku podotklo, že situácia na trhoch je aj v tomto roku výrazne ovplyvňovaná veľkou cenovou volatilitou strategických chemických surovín, čo neprispieva k stabilite hospodárskeho vývoja, a preto aj momentálne krehké oživenie hodnotia veľmi opatrne.
Podnik, ktorý využíva vlastné technológie a vlastný výskum, sa preto v oblasti stratégie anorganickej chémie rozhodol posilniť svoju distribučnú sieť aj mimo územia SR a zrealizoval dve zahraničné akvizície, a to konkrétne v Maďarsku (distribúcia hnojív) a v Holandsku (distribúcia AdBlue).
V oblasti organickej chémie sa spoločnosť zamerala na zintenzívnenie inovačných procesov, predovšetkým zvládnutie vlastnej výroby niektorých doteraz nakupovaných vstupov a vývoji nových výrobkov.
Duslo sa vyprofilovalo na výrobcu hnojív európskeho významu a globálneho dodávateľa gumárskych chemikálií. Spoločnosť má momentálne vo svojom výrobnom programe aj výrobu disperzií a lepidiel a výrobu pesticídov.

zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM