Veronika Zeiselová Rôzne

Sociálne siete hýbu aj Šaľou: 5 zaujímavých skupín na Facebooku týkajúcich sa nášho mesta

Každodennou súčasťou mnohých ľudí sa stali sociálne siete. V rámci nich hrá v našich končinách prím Facebook. Ľudia tam hľadajú informácie nielen o svojich známych, ale aj o tom, čo sa okolo nich deje. Zaostrili sme na zaujímavé skupiny v rámci nášho mesta, ktoré by vás mohli zaujímať.

Ilustračný obrázok k článku Sociálne siete hýbu aj Šaľou: 5 zaujímavých skupín na Facebooku týkajúcich sa nášho mesta
Foto: Veronika Zeiselová / Zdroj: Dnes24.sk

1. ŠAĽA – TVOJE MESTO

Facebooková skupina, ktorá momentálne združuje asi najviac Šaľanov na Facebooku – vyše 6600, začínala ako malá skupina na organizáciu dobrovoľníkov, ktorí upravovali prostredie v meste. Dnes sa v skupine rieši všetko dôležité – od komunálnych volieb, cez rušenie nočného kľudu počas slávností až po rýchlu pomoc pri hľadaní – kontaktov, adries. Zo Šaľa – Tvoje mesto sa stalo občianske združenie a pomáha ľuďom v núdzi i životnému prostrediu.

2. Mesto ŠAĽA

Obyvatelia Šale si zvykli problémy riešiť na Facebooku. Keďže oficiálni predstavitelia mesta do skupiny Šaľa – Tvoje mesto nechodia, zriadili vlastnú skupinu. Počet členov sa približuje trom tisíckam. Cieľom tejto skupiny je, že ak sa niečo pýtate, mali by ste odpoveď dostať od kompetentného človeka z Mestského úradu Šaľa. Najčastejšie témy, ktoré sa riešia sa týkajú životného prostredia, parkovania, dopravy či nefunkčného osvetlenia. Najaktívnejším pracovníkom mesta. ktorý pravidelne odpisuje a rieši podnety na Facebooku je určite Miroslav Poliček. Odpoveď však môžete dostať aj od primátora.

3. ŠALÁ – TOVÉ MESTO

V skupine Šaľa – Tvoje mesto sa rozmohli vtipkári a vtipné príspevky, ktoré však bránili tým vážnym, aby si získali pozornosť členov skupiny. Preto boli často zmazané administrátormi. Vtipnejším zo Šaľanov sa to však nepáčilo a vytvorili si vlastnú skupinu, paródiu na tú pôvodnú. Vtipné príspevky sú zmiešané s príspevkami, ktoré autor myslí vážne, len si pomýlil skupinu.

4. Práca Šaľa

Ak hľadáte alebo ponúkate prácu v Šali či blízkom okolí, na váš inzerát sa čaká v skupine Práca Šaľa. Skupina je uzavretá, jej obsah vidia teda len členovia. Tých je aktuálne takmer 1 650.

5. Darujem,vy­mením,predám – Mesto Šaľa

A teraz z iného súdka. Už podľa názvu je jasné, že ide o akýsi bazár v rámci nášho mesta. Pozor, táto skupina má už vyše tisíc. Je však uzavretá, a tak ak chcete vidieť obsah, musíte najprv požiadať o členstvo. V skupine nájdete naozaj takmer všetko – od zatúlaných psíkov hľadajúcich domov, cez oblečenie až po škridle. :)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM