Peter Sýkora Rôzne

Smer-SD nazval predvolebnú akciu Večianske slávnosti, primátor protestuje

Za krajne neetickú, neslušnú a neprípustnú považujú predstavitelia Mesta Šaľa predvolebnú kampaň strany Smer - sociálna demokracia nazvanú Večianske slávnosti.

Večianske slávnosti organizuje Mesto Šaľa od roku 1998, v tomto roku sa konajú v termíne 14. a 15. mája. Stretnutie občanov s predstaviteľmi strany Smer a ich kandidátmi v parlamentných voľbách sa uskutoční 15. mája. **„To, že sa akcia koná súbežne s oficiálnymi Večianskymi slávnosťami a vo vzdialenosti len niekoľko desiatok metrov, nepovažujeme za zásadný problém. **Politická strana však svoju akciu na plagátoch nazvala Večianske slávnosti. Týmto spôsobom zneužíva mestom organizované slávnosti na uvedenie občanov do omylu a na ich prilákanie na svoju stranícku akciu,“ vyjadril sa primátor Šale Martin Alföldi.
Primátor zároveň tvrdí, že **výlep plagátov pozývajúcich na míting strany Smer-SD sa uskutočnil v rozpore s §3 platného Všeobecne záväzného nariadenia mesta Šaľa **16/2003 o zásadách uskutočňovania propagácie a reklamy na území mesta. „Výlep bol uskutočnený bez povolenia, bez zaplatenia poplatku a nie na povolených plochách. Organizátori zároveň použili bez povolenia mesta mestský symbol, ktorým je erb mestskej časti,“ skonštatoval Alföldi. Zástupcovia Okresnej organizácie Smer-SD sa k sporu s vedením mesta nevyjadrili. Mesto Šaľa zvažuje podniknutie krokov vedúcich k ochrane názvov mestom organizovaných podujatí, aby v budúcnosti nedochádzalo k ich zneužitiu.

zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM