Zlatica Gregorová Šport

Slávnostne vyhodnotili Do práce na bicykli: Víťazi si prebrali ceny

Kampaň, do ktorej sa mohli zapojiť tímy spolupracovníkov alebo priateľov sa skončila. Podujatie malo úspech i v Šali.

Ilustračný obrázok k článku Slávnostne vyhodnotili Do práce na bicykli: Víťazi si prebrali ceny
Foto: Zlatica Gregorová

Celkovo sa do súťaže zapojilo 8532 registrovaných účastníkov. Záujem o tento druh aktivity prejavilo 74 samospráv a májové bicyklovanie si užili členovia z 2565 tímov. Všetci vymenili autá za dvojkolesové tátoše a kolobežky a pomohli svojmu zdraviu i životnému prostrediu a v neposlednom rade svojmu mestu. Šaľu reprezentovalo 22 tímov.

V priestoroch Mestského úradu v Šali sa v stredu 28. júna 2017 uskutočnilo slávnostné vyhlásenie výsledkov tejto celonárodnej kampane. Pracovníci Mestského úradu pripravili všetko na vyhodnotenie. Po niekoľkých minútach sa už do Obradnej siene na MsÚ Šaľa nahrnulo množstvo detičiek – škôlkárov spolu s paniami učiteľkami a hrdými rodičmi.

Jedinečnosť zapojenia škôlkárov

Po úvodnom slove moderátorky Miloslavy Bartíkovej a za hudobného sprievodu Zoltána Miku všetkých privítal primátor mesta Šaľa Jozef Belický. Vyslovil sa, že je rád, že sa do tejto kampane zapojilo množstvo obyvateľov Šale a dokonca i malých škôlkárov. Iniciátorkou zapojenia detí bola riaditeľka MŠ 8. mája Žaneta Gužíková. Primátor Belický pokladá za jedinečné to, že sa do kampane zapojili malé deti. Na záver dodal, že verí, že budú príkladom i pre ostatné materské školy, základné a stredné školy a v budúcom roku sa ich zapojí ešte viac. Teší sa, že sa mestu podarí v dohľadnom období zrealizovať budovanie cyklotrás a bezpečne tak prepravovať ľudí cez mesto.

Ceny malým aj veľkým

Pozvanie na túto udalosť prijal i národný cyklokoordinátor Peter Klučka z Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja. Prítomných pozdravil a vyjadril tiež radosť nad zapojenými škôlkármi. Spolu s primátorom Jozefom Belickým odovzdával ocenenia malým aj veľkým. Patrili k nim Bežci Šaľa, Bežci Duslo, Fitipaldi, Mestská polícia Šaľa, Májovky 1 – 12, Rýchla rota, Saganky, Vuchťáci a Školské zvončeky.

V mene našej redakcie víťazom srdečne blahoželáme…

Slávnostne vyhodnotili Do práce na bicykli : Víťazi si prebrali ceny
43
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM