Rastislav Búgel Samospráva

Skvelá správa pre rodičov s deťmi: Mesto začalo s modernizáciou detských ihrísk

Šalianska radnica plánuje investovať 25 000 eur do modernizácie detských ihrísk. Časť z tejto sumy tvorí dar od spoločnosti Duslo šaľa, a. s., v hodnote 10 000 eur.

Ilustračný obrázok k článku Skvelá správa pre rodičov s deťmi: Mesto začalo s modernizáciou detských ihrísk
Foto: Rastislav Búgel

Podľa slov Eriky Kőrösi z mestského úradu pôdu tieto zdroje na bežnú údržbu ihrísk i na nákup nových herných prvkov. „Na tie sa môžu tešiť deti, ktoré sa chodia hrávať na ihriská na uliciach V. Šrobára, Jesenského, Novomeského, Mostovej a v časti Veča a Hetméni,“ uviedla Kőrösi.

Ako pripomenula, s osádzaním nových hracích prvkov sa už na viacerých miestach začalo, ďalšie budú zmodernizované v priebehu augusta. Na ihriskách pribudnú hojdačky, kolotoč a ďalšie atrakcie. „Drevený domček so šmýkačkou osadili pred niekoľkými dňami vo vnútrobloku ulíc Hlavná a Jesenská. Na Ulici V. Šrobára pribudnú hojdačky aj kolotoč. Mesto na túto investíciu vynaloží takmer 3000 eur. Naprázdno neobídu ani Večania. Na vynovenie ihriska na Ulici gen. L. Svobodu mesto vyčlení najmenej 7000 eur,“ povedala Kőrösi. Investíciu v tejto lokalite predraží likvidácia existujúcej betónovej plochy a vybudovanie dopadovej plochy.

Momentálne čakáme na výsledky prieskumu trhu, na základe ktorého sa dopracujeme k cenovej ponuke,“ vysvetlila Gabriela Braníková z mestského úradu.

Z participatívneho rozpočtu podporí mesto dve ihriská. Nová lezecká zostava za 1850 eur pribudla 13. augusta na Novomeského ulici. Viac ako 3500 eur pôjde na detské ihrisko na Mostovej ulici.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM