Rastislav Búgel Správy

Skvelá správa nielen pre pivkárov: V známej obci plánujú postaviť pivovar!

Milovníci zlatistého moku majú dôvod na radosť. Ďalšia spoločnosť sa rozhodla postaviť malý pivovar. Súkromná firma chce s výstavbou začať už na začiatku budúceho roka.

Ilustračný obrázok k článku Skvelá správa nielen pre pivkárov: V známej obci plánujú postaviť pivovar!
Zdroj: TASR

V Žabokrekoch nad Nitrou by mohol v budúcnosti vzniknúť malý pivovar za asi 768 000 eur. Vyrábať by mal okolo 2 500 hektolitrov piva za rok a investor ho plánuje predávať v sudoch. Vyplýva to zo zámeru, ktorý predložila firma EK-FARM so sídlom v Žabokrekoch nad Nitrou na posúdenie vplyvov na životné prostredie.

Účelom stavby je príprava, varenie a distribúcia pivných nápojov. Základná koncepcia urbanistického riešenia vychádza zo zámeru investora vybudovať nový dvojpodlažný objekt pivovaru v rámci areálu farmy v Žabokrekoch nad Nitrou.

Iný charakter malého pivovaru

Ako zdôvodňuje svoj zámer investor, realizáciou navrhovanej činnosti sa rozšíri sortiment ponuky kvalitného piva, pričom výhodou bude, že bude mať trochu iný charakter, ako pivá vyrábané vo veľkých pivovaroch, kde sa prejavuje uniformita výroby ako dôsledok znižovania nákladov na výrobu. Konkurenciou pre veľké spoločnosti na trhu však byť nechce.

Výstavba v roku 2016

Predpokladané celkové náklady na realizáciu zámeru odhadla spoločnosť v prípade stavebnej časti na 420 000 eur, technologická časť by mala stáť 348 000 eur. S výstavbou pivovaru chce začať vo februári 2016, dokončený by mal byť o dva roky neskôr. Zámer počíta aj s vytvorením troch nových pracovných miest.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM