Zlatica Gregorová Rôzne

Skončil sa piaty ročník Šalianskeho anjela: Pomohli ním osemdesiatim deťom!

Pomoc známym, či úplne cudzím im je blízka. Ďalší rok nezištne poskytli svoj čas a možnosti, aby tí menej šťastní netrpeli.

Ilustračný obrázok k článku Skončil sa piaty ročník Šalianskeho anjela: Pomohli ním osemdesiatim deťom!
Foto: Zlatica Gregorová

Tohtoročný projekt Šalianski anjeli sa skončil len nedávno, pred vianočnými sviatkami. Neobvykle rýchlym tepom pomocichtivých, prekvapila aj samotnú organizátorku.

Projekt sa začal v predsviatočnom období. Je srdcovkou Janky Zlatej, ktorá ho organizuje v spolupráci s členmi Občianskeho združenia Šaľa – Tvoje mesto pod vedením Róberta Andrášiho, s Úradom práce sociálnych vecí a rodiny v Šali, s Mestským úradom odborom sociálnych vecí a tiež s jednou materskou školou.

Boli rýchlejší

Podstatou aktivity je zbierka na pomoc sociálne slabším a núdznym rodinám s deťmi. Ako hovorí organizátorka Šalianskeho anjela Janka Zlatá, „každý deň sme zverejnili zoznam dvadsiatich detí, každý deň sme pre nich našli darcov. Oproti minulému roku sme boli úspešnejší, minulý rok trvalo v priemere 3 dni, kým sme našli 20 darcov. Tento rok sme mali na našom zozname hlavne deti z neúplných rodín. Deti, ktoré sú v starostlivosti starých rodičov, deti, ktorých rodičia majú dlhodobo nepriaznivý zdravotný stav."

Na šalianskych Vianočných trhoch ponúkali produkty na podporu zbierky. Mohli ste si tu zakúpiť sypané čaje, tričká, tašky a hrnčeky s logom Šalianskeho anjela. Okrem toho, ktokoľvek mal záujem, mohol priniesť šatstvo, hračky, drogériu do priestorov OZ Civis v Šali a odtiaľ už sa s nimi rozbehli anjelskí doručovatelia, aby potešili obdarovaných.

V tomto roku ste, možno aj vy, pomohli osemdesiatke detí. Všetko sa k spokojnosti podarilo uskutočniť aj vďaka „Maťovi Vyletelovi, priateľom z OZ Civis – Mirke, Ivke a Marekovi, Petrovi Jimmymu Hlavatému s Maťkou a jeho ďalšími pomocníkmi v stánku OZ ŠTM na Vianočných trhoch. Skvelí doručovatelia darčekov boli Robo Andráši s Marikou Hrabovskou a Mirka I,"uvádza Janka Zlatá.

Ako sme sa po skončení Šalianskeho anjela 2017 dozvedeli, z financií zakúpili trvanlivé potraviny a pracie prášky. Vďaka dobrým ľuďom spolu získali 490 eur na vyplatenie obedov v škole či škôlke pre deti, ktorých rodičia nespĺňajú podmienky a nie sú posudzovaní ako v hmotnej núdzi. Pomáhať sa dá celoročne, ak sa chcete pridať, stačí sa informovať TU.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM