Zlatica Gregorová Šport

Škôlkari sa pridali ku kampani: Premávali sa na bicyklíkoch a kolobežkách

Celonárodná kampaň Do práce na bicykli sa konala minulý mesiac. Počas celého mája mali účastníci najazdiť čo najviac kilometrov.

Ilustračný obrázok k článku Škôlkari sa pridali ku kampani: Premávali sa na bicyklíkoch a kolobežkách
Zdroj: TASR

Počas celého mája mohli prihlásení záujemci vysadnúť každý deň na dvojkolesového tátoša a zdolať svojich pár kilometrov. Mottom kampane totiž bolo, využiť bicykel namiesto automobilu a prepraviť sa na ňom kamkoľvek podľa potreby. Počítali sa najazdené kilometre a počet zapojených účastníkov.

Decká uskutočnili 805 jázd!

Do tejto akcie sa okrem dospelákov zapojili aj šalianski škôlkari. Vedenie Materskej školy 8. mája v Šali sa rozhodlo podporiť svoje mesto a tiež radosť z pohybu svojich škôlkárov. Stali sa účastníkmi bicyklovej kampane. Podľa výsledkovej listiny Do práce na bicykli sa v tabuľke umiestnili detské družstvá Májovky 1 – 12 s pekným množstvom jázd aj kilometrov. Spoločne sa im podarilo zdolať 1054 km a 77 m a uskutočniť 805 jázd.

Bicykle aj kolobežky

„Deti, ktoré sa z dôvodov pracovnej vyťaženosti rodičov alebo veľkej vzdialenosti zo svojho bydliska súťaže nemohli zúčastniť, využívali možnosť bicyklovania a kolobežkovania na školskom dvore. Na záver boli všetky detičky odmenené,“ informuje na mestskom webe sala.sk, hovorkyňa mesta Šaľa Alexandra Szabová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM