Zlatica Gregorová Samospráva

Školákom vynovili priestory: Využili na to letné prázdniny

Brány škôl sa na dva mesiace zatvorili a budovy ostali prázdne. V Trnovci nad Váhom si aj počas horúceho leta vyhrnuli rukávy.

Ilustračný obrázok k článku Školákom vynovili priestory: Využili na to letné prázdniny
Zdroj: TASR

Počas školského roka je len niekoľko možností, ako opraviť poškodené pomôcky, zmodernizovať učebne, spríjemniť okolité priestory, či vybudovať niečo nové. Ideálny čas je ten prázdninový.

Využili vakácie

Obec, susediaca so Šaľou nemá núdzu o šikovných ľudí. Či ide o malých alebo veľkých, radi prispievajú k spoločnej veci. Kým sú decká na dvojmesačných prázdninách, dospelí sa rozhodli ešte viac im spríjemniť školské prostredie.

Ako náš portál informovali z Obecného úradu v Trnovci nad Váhom, pracovníci technického oddelenia na miestnom úrade sa rozhodli využiť voľné priestory na ich skrášlenie. Na paškál si zobrali základnú i materskú školu. I po ich modernizácii je podľa nich čo hasiť. „V základnej škole bolo potrebné vymaľovať päť tried, vymaľovali sa aj šatne v školskej jedálni. V školskej kuchyni sa odstránila stará maľovka a opravili omietky, a potom sa kuchyňa nanovo vymaľovala," informuje obec.

Vynovili aj materskú školu

Na rad prišla aj miestna materská škola. Tá dostala pestrú vizáž vo vnútorných priestoroch. Jedálenské aj kuchynské priestory sú už v týchto chvíľach tiež vymaľované. Žiaci aj ich učitelia, ktorí do škôl nastúpia už čoskoro, sa tak môžu tešiť na príjemné pocity vo vynovenom prostredí.

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM