Zlatica Gregorová Samospráva

Šikovným Močenčanom finančne pomôžu: Obec im poskytne štipendium

Niektoré obce a mestá majú možnosti ako podporiť svojich občanov. Pomôcť im môžu v rôznych oblastiach.

Ilustračný obrázok k článku Šikovným Močenčanom finančne pomôžu: Obec im poskytne štipendium
Foto: Zlatica Gregorová

Obec Močenok aj tento rok umožní svojim obyvateľom, získať Obecné prospechové štipendium. To sa udeľuje výborným študentom. Je ocenením a bonusom ich usilovnosti. Na jedného poskytne obec zo svojho rozpočtu 400 eur. Rozdeliť môžu spolu 800 eur. Obecné peniažky tak získajú dvaja najlepší študenti denného štúdia.

Do konca októbra

V obci sa rozhodli i tentoraz podporiť mládež v študijných výsledkoch. Motiváciou im okrem vlastného skvelého pocitu môže byť aj finančný príspevok, ktorý by mohli získať. Požiadať oň tak môžu najneskôr do konca októbra 2017. Na štipendium majú nárok študenti denného štúdia vysokých škôl a majú za sebou ukončenie aktuálneho ročníka. K tomu, aby financie získali, musia spĺňať TIETO požiadavky:

  • mať menej ako 27 rokov
  • absolvovanie minimálne 4 rokov školskej dochádzky v základnej škole v Močenku
  • mať priemer známok zo skúšok do 1,5

Nemusia ho prideliť

Podľa Všeobecne záväzného nariadenia obce, štipendium nemusia prideliť. Stať sa tak môže v prípade, že žiadatelia nespĺňajú stanovené podmienky. Záujemca, ktorý spĺňa uvedené podmienky pre pridelenie štipendia, pošle svoju žiadosť písomne. O tom, kto financie získa, rozhodnú poslanci Obecného zastupiteľstva na svojom zasadnutí, po uvedenom termíne doručenia žiadostí.

Slávnostné prijatie absolventov

„Odovzdanie obecného prospechového štipendia sa uskutoční na slávnostnom prijatí absolventov VŠ a univerzít, ktorí v príslušnom roku úspešne ročník denného štúdia, starostom obce v obradnej miestnosti obecného úradu,“ informuje obecný úrad. Malo by sa tak stať v decembri tohto roka.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM