Tlačové správy

Schovajte vašu banku do vrecka! 5 spôsobov, ako si tým uľahčíte život

Začalo sa to platobnými kartami, ktoré nás oslobodili od nutnosti mať pri sebe neustálu hotovosť, pokračovalo internetbankingom, vďaka ktorému ľudia pohodlne spravujú svoje účty z obývačky a najnovšia technologická špička preniesla správu osobných financií priamo do smartfónov.

Ilustračný obrázok k článku Schovajte vašu banku do vrecka! 5 spôsobov, ako si tým uľahčíte život
Zdroj: TASR

Banku tak môžete doslova schovať do vrecka a využívať výhody ČSOB SmartBankingu, ktorý vám umožní prístup k vášmu účtu cez mobilnú aplikáciu kdekoľvek a kedykoľvek.

Uľahčite si život – buďte smart!

Sociálne siete, pracovné zadania, noviny, fotky, hudba, skrátka celý náš svet už je obsiahnutý v smartfónoch a bankové služby nie sú výnimkou. Éra internetbankingu, ktorý je naviazaný na počítač, je tak pomaly prekonaná. Veď vybavovať svoje platby v papučiach z pohodlia domova už považujú za samozrejmosť aj mnohí seniori. Ale v modernej dobe je to mobil a nie počítač, ktorý človek nosí neustále so sebou. Preto sa najnovším technologickým trendom v správe osobných financií prirodzene stalo mobilné bankovníctvo v smartfóne alebo tablete.

Podľa dostupných štatistík ide o jednu z najrýchlejšie rastúcich bankových služieb, keďže počet jej užívateľov sa medziročne zdvojnásobil. Nečudo, veď jednoduchá a prehľadná mobilná aplikácia dáva ľuďom nečakané možnosti a slobodu pri správe svojich financií doslova kdekoľvek – či už sa nachádzajú na vysokohorskej turistike alebo v nákupnom centre. Pokiaľ majú pri sebe svoj smartfón a mobilný internet, zvládnu oveľa viac ako len skontrolovať svoj stav účtu, alebo odoslať platbu.

Obrázok vlastných detí na karte, či ad-hoc navýšenie limitu na platbu? ČSOB SmartBanking dokáže ešte viac

Ak stojíte v obchode a neviete, koľko peňazí máte ešte na účte, nie je nič jednoduchšie, ako vytiahnuť svoj smartfón a cez aplikáciu ČSOB SmartBanking si pohotovo skontrolovať svoje finančné možnosti. Možno si musíte náhle kúpiť letenku, alebo zaplatiť extra ubytovanie, pričom váš limit na karte sa už prečerpal. Nepríjemnú situáciu vyriešite cez pár klikov vo vašom smartfóne, keď si limit v okamihu zvýšite, zaplatíte a následne vrátite späť na bezpečnú hodnotu.

Ak si práve prezeráte plagát s upútavkou na koncert vášho obľúbeného umelca a je na ňom QR kód, nie je nič jednoduchšie, ako naskenovať ho do vášho mobilu a lístky máte kúpené. Rovnakú vymoženosť už nájdete aj na väčšine faktúr, vyúčtovaní či v letákoch a skenovať môžete aj čiarový kód z poštových poukážok. Rovnako si môžete pomocou ČSOB SmartBankingu vytvoriť vlastný QR kód a zaslať ho priateľom alebo partnerom, ak vám majú poslať trebárs vyrovnanie za spoločnú večeru. Nielen že je to super pohodlné, ale výrazne tým znížite riziko omylov. Napríklad ČSOB zaznamenáva každý rok viac ako 600 klientov, ktorí ju žiadajú o vrátenie platby z dôvodu nesprávne zadaných údajov a viac ako päťtisíc platieb sa pre chyby v platobných príkazoch vôbec nezrealizuje.

Cez váš ČSOB SmartBanking si bez problémov uzavriete cestovné poistenie aj na poslednú chvíľu, uhradíte kreditnú kartu a dokonca môžete aj šetriť, ak si zvolíte mimoriadnu splátku hypotéky. Šikovná kalkulačka vám v sekunde vypočíta, o koľko sa vám takto zníži splatnosť vášho úveru.

Skutočnou „vychytávkou“ je možnosť vytvoriť si vlastný dizajn vašej platobnej karty. Priamo vo vašom smartfóne, ktorý je plný fotiek vašich detí, domácich maznáčikov, či dovolenkových zážitkov, si môžete ktorúkoľvek z nich zvoliť ako obrázok na platobnú kartu, prípadne si vyberiete fotku z širokej tematickej ponuky v galérii. Potom už stačí len pár dní počkať a budete mať v rukách svoje originálne dielko.

Nie je všetko zlato…

Moderné bankové aplikácie už ponúkajú viaceré finančné domy, ale šírka záberu ich služieb nie je všade rovnaká. Zuzana Kosová, vývojová analytička ČSOB, odporúča klientom dobre si preštudovať jednotlivé produkty, aby naozaj dostali to najlepšie, čo súčasné technologické možnosti ponúkajú. „Výhody ČSOB SmartBankingu v mobile ponúkame našim klientom už od decembra 2011 a dopyt po tejto službe stále rastie. Keďže inovatívne trendy patria medzi top priority v ČSOB, aktuálne sme sa rozhodli ešte viac povzbudiť užívateľov tejto aplikácie. V praxi to znamená, že ku každému novému ČSOB SmartÚčtu darujeme jeho majiteľovi aj štýlový tablet Samsung Galaxy Tab A, aby sme mu výhody nášho ČSOB SmartBankingu dali doslova v jednom balíčku“. A keďže najstarší majiteľ účtu, ktorý si aktivoval ČSOB SmartBanking, má 79 rokov, dá sa predpokladať, že služba bude o chvíľu rovnakou samozrejmosťou ako dnes už bežný internetbanking.

5 spôsobov, ako vám ČSOB SmartBanking uľahčí život

  1. Pohodlný prehľad o stave bankového účtu priamo vo vrecku
  2. Okamžité platby aj v prípade, že prekračujú váš denný limit
  3. Maximálne pohodlie pri elegantnom platení cez načítanie QR kódu
  4. Originálne vytvorenie vlastnej platobnej karty s osobným obrázkom
  5. Šikovná možnosť mimoriadnej splátky hypotéky i kreditky

foto: ilustračné

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM