Veronika Zeiselová Rôzne

Šaľu zasiahne intenzívny dážď: Očakávaný úhrn zrážok predstavuje zvýšené nebezpečenstvo!

Ak sa chystáte von, dajte si pozor na očakávanú poriadnu sprchu v podobe intenzívneho dažďa. V našom okrese má pršať až tak, že meteorológovia vydali dokonca druhý stupeň výstrahy! Kedy sa treba pripraviť na najväčší lejak?

Ilustračný obrázok k článku Šaľu zasiahne intenzívny dážď: Očakávaný úhrn zrážok predstavuje zvýšené nebezpečenstvo!
Zdroj: Dnes24.sk

Najbližšie dni majú byť u nás poriadne daždivé. „V okrese Šaľa sa miestami očakáva výskyt dažďa s úhrnom zrážok 35 – 70 mm,“ uvádza SHMÚ. Meteorológovia preto vydali výstrahu druhého stupňa pred dažďom, ktorá u nás platí do zajtrajšieho obeda.

Tento úhrn zrážok podľa ich slov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. „Predpokladaný úhrn a intenzita zrážok sú v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerné a pravdepodobnosť škôd je vysoká,“ píšu na SHMÚ. Ten najväčší lejak by mal prísť vo štvrtok, kedy sa u nás podľa meteorológov miestami očakáva výskyt intenzívneho dažďa s úhrnom zrážok až 35 – 70 mm. Od štvrtka 06:00 do piatka 12:00 v našom okrese platí výstraha 2. stupňa.

V piatok na obed by sa malo počasie zlepšiť, avšak aj naďalej platí výstraha SHMÚ. Tentoraz iba prvého stupňa. „Predpokladaný úhrn a intenzita zrážok sú v danej ročnej dobe a oblasti bežné, ale môžu spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ píšu na SHMÚ. Táto výstraha platí do sobotňajšieho o­beda.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM