Zlatica Gregorová Samospráva

Šaľu navštívil minister Sólymos: Poslankyňa NR SR vystúpila na zastupiteľstve

Ďalšia významná vládna delegácia navštívila naše mesto. Minister životného prostredia pricestoval spolu s Edit Pfundtner.

Ilustračný obrázok k článku Šaľu navštívil minister Sólymos: Poslankyňa NR SR vystúpila na zastupiteľstve
Foto: Zlatica Gregorová

Minister životného prostredia László Sólymos pricestoval spolu s poslankyňou NR SR Edit Pfundtner na pracovnú návštevu do Šale a blízkeho okolia.

O návšteve ministra informoval primátor mesta Jozef Belický na druhom tohtoročnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva. To sa konalo v ten istý deň, vo štrvtok 16. marca 2017. Ako povedal primátor, minister sa počas rokovania v priestoroch Mestského úradu zaujímal o všetky témy, súvisiace so životným prostredím. Vyjadril podporu všetkých aktivít vyplývajúcich z oblasti životného prostredia, ktoré mesto uskutočňuje a má v pláne.

Vystúpenie poslankyne NR SR na zastupiteľstve

Bližšie k rokovaniu sa vyjadrila poslankyňa NR SR Edit Pfundtner, ktorá vystúpila na začiatku rokovania Mestského zastupiteľstva. Poslancov i všetkých prítomných informovala o uskutočnenom pracovnom výjazde. Ako povedala, stretli sa nielen s politikmi, ale i samotnými obyvateľmi mesta. Okrem Šale navštívili bitúnok v Tešedíkove a vyjadrili spokojnosť s tým, ako mesto Šaľa napreduje a že sa tu nachádza viac kvalitných firiem, medzi inými vyzdvihla šalianske Duslo. Veľký význam vidí poslankyňa i minister v činnosti mesta ohľadom ekológie: využívanie elektromobilov mestskou políciou i plánované zateplenie MsÚ, nové eko kontajnery a pod.

Odkaz Šaľanom od ministra Érseka

Ako ďalej skonštatovala, ona i minister Sólymos kvitujú, že mesto má nízku mieru nezamestnanosti. Vyzdvihla spoluprácu mesta s podnikateľmi, ktorí poskytujú prácu obyvateľom mesta. Poslankyňa Pfundtner vo svojom príhovore spomenula i obchvat. Tlmočila odkaz Šaľanom od ministra dopravy a výstavby SR Árpáda Érseka, že podľa všetkého sa s jeho výstavbou začne ešte v tomto roku. Taktiež je v pláne oprava mosta. Na záver vyjadrila nadšenie nad tým „…ako šalianski poslanci ťahajú za jeden povraz, čo pomáha mestu napredovať.“ Prisľúbila poslancom pomocnú ruku pri problémoch v legislatívnej oblasti a teší sa na ďalšiu návštevu nášho mesta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM