Zlatica Gregorová Šport

Šaľou sa prehnali noční bežci: Boli ste tam aj VY?

Jubilejný piaty ročník súťaže sa konal počas nedávneho víkendu. V našom meste sme privítali skoro štyristovku behuchtivých.

Ilustračný obrázok k článku Šaľou sa prehnali noční bežci: Boli ste tam aj VY?
Zdroj: MsÚ Šaľa

V sobotu 16. septembra 2017 sa vo večerných hodinách konalo už tradičné bežecké podujatie Beh nočnou Šaľou. Zašportovali si počas neho muži, ženy, juniori a seniori. Na štartovaciu čiaru sa ich postavilo presne 374. Trasa viedla 7 300 metrovým mestským okruhom, cez mestskú časť Veča, s pevným povrchom a ďalším 10 000 metrovým okruhom, idúcim cez mestskú časť Veča, s pevným povrchom.

Štyristovka bežcov

Na bežecké podujatie sa pôvodne prihlásilo 283 mužov a 154 žien. Organizátor podujatia, Tomáš Mészáros sa nám zdôveril, že „podujatie bolo super. Veríme, že na budúci rok sa nám podarí prekonať hranicu 500 účastníkov.“

Spomedzi mužov si prvé tri miesta vybojovali bežci Szabo Jaroslav z Košíc, Jozef Pelikán z Bratislavy a Ján Filip Kotora z Bratislavy. Zo žien sa najviac darilo Zuzane Durcovej z Myjavy, Lucii Jančekovej z Bratislavy a Veronike Zrastákovej z Nitry. V bežeckej disciplíne na 7300 m muži 16– 39 rokov sa umiestnili aj obyvatelia nášho mesta aj obcí nášho okresu. Výsledky uverejnila webová stránka bežeckého podujatia. Pozrite sa, ako skončili naši bežci a bežkyne.

Beh na 7300 m

2. Matúš Kompas (Atletický oddiel Šaľa)

MUŽI 40 – 49 rokov

  1. FURÁR Milan (Bk Duslo)
  2. SZABO Ladislav (Šaľa)

MUŽI 50 – 59 rokov

2. KĹBIK Anton (Bk Duslo)

ŽENY 35– 44 rokov

2. HEZKÁ Zdenka (Tešedíkovo)

DIEVČATÁ do 15 rokov

  1. KOVÁČIKOVÁ Lucia (HK Slovan Duslo Šaľa)
  2. ALFÖLDIOVÁ Paulína (HK Slovan Duslo Šaľa)
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM