Zlatica Gregorová Šport

Šaľou prejdú štafetoví bežci: Môžete sa zaregistrovať

Bežecké podujatia sa v našom meste a okolí tešia pozornosti. Obyvatelia sa ich priamo zúčastňujú alebo povzbudzujú tých svojich.

Ilustračný obrázok k článku Šaľou prejdú štafetoví bežci: Môžete sa zaregistrovať
Foto: Zlatica Gregorová

Už o pár dní sa bude konať ďalšia bežecká akcia, ktorej trať sa tiahne cez Šaľu. Od Tatier k Dunaju nie je len názov známej pesničky ale aj názov podujatia.

Zabehnú 345 kilometrov

Vyše tristokilometrový beh bude začínať v Jasnej, ležiacej v Nízkych Tatrách a skončí sa na bratislavskom Tyršovom námestí. Bežať sa bude teda cez celé Slovensko, od východu cez stred až na západ. Od 19.- 20. augusta 2017 si tak milovníci a obdivovatelia tohto športu prídu na svoje. Podľa organizátorov, trať povedie 95% asfaltovým a 5% nespevneným povrchom za neobmedzenej cestnej premávky. V Šali by mali byť približne okolo 11.00 hodiny predpoludním v nedeľu 20. augusta 2017. Z námestia budú pokračovať smerom na Diakovce. Organizátori určili nasledovné kategórie bežcov:

Kategórie

  • A) ALL 9 až 12-členné tímy bez rozdielu veku, výkonnosti a pohlavia
  • B) ŽENY 9 až 12-členné tímy bez rozdielu veku a výkonnosti
  • C) MIX 9 až 12-členné tímy bez rozdielu veku a výkonnosti (počet žien musí byť rovnaký alebo vyšší ako mužov)
  • E) ULTRA 6-členné tímy bez rozdielu veku, výkonnosti a pohlavia (ultramaratón)

Neoficiálna kategória:

  • S) SÓLO individuálny beh celej trate bez rozdielu veku, výkonnosti a pohlavia

Viac ako dvestotridsať tímov

V tejto chvíli je zaregistrovaných už 231 bežeckých tímov. Prihlásiť sa môžete aj ako kapitáni, hľadajúci svoj budúci tím.„Výsledný čas tímu sa meria kontinuálne, bez zastavenia, od momentu štartu prvého člena tímu až po prebehnutie cieľom bežca bežiaceho záverečný úsek. Organizátor zabezpečuje oficiálne meranie len výsledného času. Priebežné výsledky na jednotlivých úsekoch organizátor negarantuje; pokiaľ sú priebežné výsledky zverejňované, ide len o neoficiálne, orientačné časy.  Kapitán tímu má k dispozícii kartu tímu, do ktorej zapisuje priebežné časy svojho tímu, pre kontrolu priebežných výsledkov. Maximálny celkový čas pre absolvovanie pretekov je 36 hod.,“informujú Propozície podujatia.

V Šali sa môžete teda už budúcu nedeľu vybrať do prírody a povzbudzovať účastníkov podujatia Od Tatier k Dunaju.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM