Zlatica Gregorová Rôzne

Šalianskym anjelom môžete byť aj Vy: Stačí sa zapojiť

Už len málo dní ostáva do tohtoročných Vianoc. A práve preto sa začal už piaty ročník verejnej zbierky na pomoc tým, ktorí to najviac potrebujú.

Ilustračný obrázok k článku Šalianskym anjelom môžete byť aj Vy: Stačí sa zapojiť
Zdroj: Jana Zlatá

I preto, že dnešná doba nie je ľahká, sociálne slabším, či znevýhodneným opäť prichádza na pomoc Šaliansky anjel. Dobročinná akcia, ktorej súčasťou môže byť ktokoľvek so srdcom na dlani. Ten, kto napríklad nakúpi, daruje, či inak poteší obdarovaného. V zbierke potešia aj maličkosti. Každý, ako chce a môže.

Darček pod stromček

Ako hovorí organizátorka Šalianskeho anjela, Janka Zlatá na anjelskom webe, „deti nesmú byť trestané spolu s rodičmi. Mali by vedieť, že je tu niekto, kto na nich myslí, kto si praje, aby verili v zázraky a prostredníctvom darčeku dostanú aj kus vľúdneho, ľudského srdca. Aj tieto deti si zaslúžia nájsť si pod stromčekom „ten svoj darček“. Aby tomu bolo tak v čo najviac domácnostiach, prichádzame my/Vy Šalianski anjeli.“

Obdarovaných vyberú podľa zoznamu, ktorý spíšu na Sociálnom odbore Mestského úradu v Šali i Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny, ale aj podľa vlastného uváženia. Ak by ste chceli aj vy niečo darovať, vedzte, že to môžu byť knižky, trvanlivé potraviny, sladkosti, odevy, hračky a trebárs aj pomôcky do školy, či do domácnosti, to všetko v použiteľnom stave. Vhodným darčekom do tejto zbierky je aj drogéria – pracie prášky, ale pomôžu aj finančné prostriedky. Podľa slov Janky Zlatej, i teraz budú v darovacom zozname dôchodcovia, na ktorých sa tiež myslelo.

Čo treba urobiť?

V týchto chvíľach už môžete nájsť na tomto webe poradové číslo, krstné meno a vek dieťaťa, ktoré chcete obdarovať. O tom, koho ste si zo zoznamu vybrali, oznámte cez správu alebo príspevok okomentujte a takto dáte vedieť svoje rozhodnutie organizátorke Janke. Tá si vás zaeviduje a vy už budete môcť premýšľať, čím potešíte.

Ak pomôžete tomu, kto si to zaslúži i vy budete mať krajšie Vianoce. Lebo naozaj platí to, čo hovorí Janka Zlatá, „ak nenájdeš Vianoce vo svojom srdci, určite ich nenájdeš pod stromčekom.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM