Zlatica Gregorová Samospráva

Šaliansky úrad idú opravovať: Stane sa tak už onedlho

Budova Mestského úradu v Šali prejde rozsiahlou rekonštrukciou. Začať by sa mala v najbližších dňoch.

Ilustračný obrázok k článku Šaliansky úrad idú opravovať: Stane sa tak už onedlho
Zdroj: Visia.sk

Dlho avizované sťahovanie úradníckych priestorov a následná rekonštrukcia šalianskeho magistrátu sa začne už o niekoľko dní. Pracoviská úradu by mali byť dočasne presťahované pre poskytovanie služieb obyvateľom.

Časti úradu dočasne presunú

Najväčšia časť úradu sa premiestni do bývalých priestorov Mestskej ekologickej teplárne, známej ako bývalý mestský bytový podnik. Priestory sú v súčasnosti voľné, tepláreň sa pred časom presťahovala do zrekonštruovaných priestorov. Najkľúčovejšie služby, ako evidencia obyvateľov, matrika, overovanie podpisov a pokladňa sa presunie do Základnej školy Petra Pázmánya v blízkosti budovy mestského úradu.

Časť kancelárií nájde dočasné útočisko v dome kultúry, školský úrad sa kompletne presunie do priestorov Základnej školy Krátka. Úradné hodiny jednotlivých oddelení sa nezmenia. Mestské zastupiteľstvo bude v októbri zasadať v priestoroch bývalého domova dôchodcov, sobáše sa budú konať v obradnej miestnosti Okresného úradu v Šali.

Dostali dotáciu

Cieľom rekonštrukcie budovy šalianskeho mestského úradu je zníženie energetickej náročnosti objektu. Podstatnú časť nákladov zaplatí mesto z peňazí z fondov Európskej únie. Radnica vlani požiadala o nenávratný finančný príspevok, rozhodnutie o poskytnutí dotácie bolo mestu oznámené koncom minulého roka. Z celkového rozpočtu projektu vo výške 2 208 862,57 eura tvorí dotácia viac ako 1,8 milióna. Mesto sa na rekonštrukcii bude podieľať sumou vyše 360 000 eur.

Súčasťou stavebných prác bude zateplenie obvodového plášťa budovy mestského úradu, výmena dverí, okien a vzduchotechniky. Projekt počíta aj s výmenou rozvodov ústredného kúrenia i elektroinšta­lácie. Novinkou bude montáž osobného výťahu v budove radnice. Vo vestibule vynoveného mestského úradu by malo podľa projektu vzniknúť klientske centrum, ktoré by malo dokázať vybaviť 95 percent žiadostí občanov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM