Zlatica Gregorová Kultúra

Šaliansky jarmok je za nami: Pozrite si NAJ momenty, FOTO

Tradičné júnové podujatie plné hudby a zábavy patrí do minulosti. Obyvatelia mali možnosť vypočuť si slovenských aj zahraničných interpretov.

Ilustračný obrázok k článku Šaliansky jarmok je za nami: Pozrite si NAJ momenty, FOTO
Foto: Zlatica Gregorová

Mohli ste privítať i zahraničné súbory z družobných miest Šale. Nechýbali ani hostia – starostovia a primátori a prišla i zástupkyňa Indonézskej republiky na Slovensku.

Zahraniční hostia

Počas dvoch dní od 22. do 23. júna 2018 ste mohli na vlastné oči vidieť aj počuť vystúpenia žiakov miestnych základných škôl aj dychovej kapely z maďarského Oroszlány, či hostí z poľského mesta Końskie. K pôsobivým vystúpeniam patrili aj tanečníci a speváci z českého Telča – Folklórneho súboru Podjavořičan. V podvečer sa prítomným prihovoril primátor Šale Jozef Belický, ktorý na pódiu pred Okresným úradom privítal občanova aj kolegov z partnerských miest. Ako primátor povedal, „trhy sú aj o tom, že si užijeme príjemnú atmosféru, stretneme svoju rodinu, priateľov, známych, strávime tu príjemné chvíle, užijeme si kultúrny program v rámci kultúrneho programu verím, že si každý nájde niečo pre seba.

Primátor Jozef Belický odovzdal aj pozdrav od mimoriadnej splnomocnenej veľvyslankyne Indonézskej republiky excelencie Adiyatwidi Adiwoso Asmady, ktorá sa už otvorenia jarmoku nemohla zúčastniť, ale vyjadrila radosť nad tým, že v Šali v máji prijali ukážky z ich kultúry.

Skvelé hádzanárky

Svoje hviezdne chvíle si opäť užili šalianske hádzanárky spolu s prezidentom Klubu ženskej hádzanej – HK Slovan Duslo Šaľa Pavlom Šinkovičom. Len nedávno získali titul Majsteriek SR v hádzanej. Mladý a úspešný kolektív aj s trénerkou ocenil primátor Jozef Belický a odmenou bol aj obrovský aplauz divákov. Ako to na jarmoku vyzeralo, to si môžete pozrieť v našej FOTOGALÉRII.

Šaliansky jarmok je za nami: Pozrite si NAJ momenty, FOTO
44
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM