Zlatica Gregorová Rôzne

Šalianskemu dekanovi sa dostalo veľkej pocty: Stal sa pápežským kaplánom

Mesto Šaľa a šaliansky dekanát obzvlášť, má opäť dôvod na radosť. Ladislav Šálka dostal významné ocenenie.

Ilustračný obrázok k článku Šalianskemu dekanovi sa dostalo veľkej pocty: Stal sa pápežským kaplánom
Foto: Zlatica Gregorová

Dekan šalianskej farnosti Ladislav Šálka dostal významné ocenenie, aké sa neudeľuje tak často. Dostalo sa mu pozornosti od samotného pápeža Františka.

Svätý otec František vymenoval Ladislava Šálku za pápežského kaplána. Laicky povedané, šaliansky dekan je odteraz kaplánom jeho Svätosti. Pocty sa mu dostalo spolu s ďalšími dvoma kolegami, hlohoveckým a dobrovodským farárom. Podľa informácií z Trnavskej arcidiecézy, pod ktorú spadá aj šalianska farnosť, Ladislavovi Šálkovi pripadol aj nový titul Monsignor.

Menovací dekrét

„Menovacie dekréty o udelení titulu „Capellanus Sanctitatis Suae“ (kaplán Jeho Svätosti) im v stredu 22. februára, na sviatok Katedry sv. Petra, apoštola, odovzdal trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch počas krátkej poludňajšej pobožnosti v arcibiskupskej Kaplnke povýšenia Svätého kríža v Trnave. Všetkým menovaným prináleží aj právo nosiť titul „monsignor“ (Mons.),“ informuje hovorca Trnavskej arcidiecézy Dušan Kolenčík.

Pápežský kaplán

Novovymenovanému pápežskému kaplánovi Šálkovi sme poblahoželali a opýtali sa ho na to, aké pocity práve zažíva v súvislosti vymenovaním. Pre náš portál sa vyjadril stručne a jasne. „Ja som veľmi vďačný Pánu Bohu a chcem mu naďalej verne slúžiť, pokiaľ budem môcť," zdôveril sa dekan Ladislav Šálka

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM